Marketing
Kultura

Zbirka poezije „Cimbuja” Marije Trinajstić predstavljena u Opatiji

20190530120026000000-tn1

Zbirka poezije „Cimbuja” poznate opatijske pjesnikinje Marije Trinajstić predstavljena je u KD „Zora”

Na promociji su, uz autoricu, sudjelovali još i urednica zbirke dr. sc. Jasna Gržinić, tehnička urednica Doris Brusić i Vlasta Sušanj Kapićeva. Marija Trinajstić je na početku zahvalila svima koji su pridonijeli da njezina treća zbirka poezije ugleda svjetlo dana, nakladnik zbirke je Ustanova „Ivan Matetić Ronjgov”.

Urednica dr. sc. Jasna Gržinić istaknula je važnost intertekstualnosti Marijinih pjesama, navedena odrednica određuje bogatstvo umjetničko –  izražajnih pogleda autorice. Jasna Gržinić protumačila je auditoriju važnost lirskog subjekta koji je varijabilan i čitatelju prilagodljiv, svaki novi čitatelj „Cimbuje” ima imaginativnu slobodu zamisliti svoj, poosobljeni,  lirski subjekt.

Vlasta Sušanj Kapićeva nas je obradovala s nekoliko nadahnutih interpretacija pjesama Marije Trinajstić, Sušanj Kapićeva je generacijski bliska Mariji Trinajstić što svakako pridonosi njenom posebnom razumijevanju Marijinih pjesama.

Glazbeni obol promociji dala je Milka Čakarun Lenac uz klavirsku pratnju Aleksandra Valenčića, Čakarun Lenac je otpjevala dvije pjesme s Čansonfesta na tekst Marije Trinajstić.

Luka Škorić sudjelovao je kao interpret.

U svojoj interpretaciji Milka Čakrun Lenac pokazala je izuzetnu predanost tekstu pjesme, navedeno je posebno došlo do izražaja pri kraju druge pjesme „I ona i jas” gdje je svaka repeticija prema finalu pjesme bila, u izražajnom smislu, sve intenzivnija.

Marketing

Obzirom na to da Mariju Trinajstić osobno poznajem znam da se radi o osobi izuzetno širokih pogleda kako životnih tako i umjetničkih, istaknimo samo činjenicu da Marija posjeduje impresivnu kućnu biblioteku. Pjesme Marije Trinajstić duboko su prožete njenim karakterom, identitetom i podnebljem iz kojeg dolazi, spomenute odrednice temeljne su vrijednosti „Cimbuje”, to će zasigurno čitatelji prepoznati.

Promocija je održana u punoj „Zori”. Mariji želimo još puno nadahnuća i pjesama u kojima ćemo svi zajedno uživati, za kraj citirajmo urednicu Jasnu Gržinić: „I eto nas opet u Rascijepu, klatno koje se njiše od razuma k srcu, od gorke stvarnosti do duha”

Marija se cimbuja…

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top