MarketingMariner keramika
Kastav

Završna priredba susreta vinara Kastavštine

kastav

U nedjelju, 24. travnja 2022. s početkom u 14,00 sati, u Kastvu će se, na Fortici (a u slučaju kiše pod Ložom), održati završna priredba jubilarne manifestacije XVII Ocjenjivački susret vinara Kastavštine u organizaciji kastavske Udruge prijatel ruž, grozja i vina Belica, Turističke zajednice grada Kastva i pod pokroviteljstvom Grada Kastva.

Uz proglašenje i degustaciju najboljih kastavskih vina, posjetitelji će moći uživati i u prigodnoj ugostiteljskoj ponudi za koju će se pobrinuti restoran Oštarija Fortica. Pored najpoznatije kastavske vinske sorte – „Belice“, ljubitelji vina će u Kastvu moći kušati i razna druga vina proizvedena u kastavskim konobama. Program će voditi Mirna Rubeša, uz uvodni nastup Glazbenog društva Spinčići.

U slučaju lošeg vremena manifestacija će se održati pod Ložom na Trgu Matka Laginje.

vino-kastav

VIŠE O MANIFESTACIJI

Manifestacija je započela 5. travnja 2022. prikupljanjem uzoraka vina za XVII OCJENJIVAČKI SUSRET VINARA KASTAVŠTINE. Prikupljeno je ukupno 88 uzorka od ukupno 37 članova Udruge Belica. Važno je istaknuti da se 13 uzoraka odnosi na „Belicu“, što je rezultat višegodišnjeg, uspješnog rada Udruge na programu revitalizacije vinogradarstva i vinarstva kastavštine i šire.
Ocjenjivanje uzoraka izvršeno je 6. i 7. ožujka 2022. u prostoru kušaone u podrumu OPG Dejana Rubeše u Kastvu, od strane komisije koju su sačinjavali:
TOMISLAV PAVLEŠIĆ (ENOLOG – licencirani ocjenjivač)
DOMINIK GRŠKOVIĆ (ENOLOG – licencirani ocjenjivač)
PATRICIA RUMAC (ENOLOG)
NINA JURINJAK – BRAJKO (ENOLOG)
TONI BABIĆ (ENOLOG)
MARIJO JELIČIĆ (ENOLOG)
SILVIJA MOHOROVIĆ (ENOLOG)
LUCIJA MATIJEVIĆ (SOMMELIER)
KLAUDIO JURČIĆ (SOMMELIER)
MATE NEGULIĆ (SOMMELIER)

MarketingMariner keramika

Dodijeljeno je ukupno: 22 zlatnih medalja, 33 srebrnih medalja, 13 brončanih medalja i 6 priznanja.

Najbolje ocijenjeno vino – ŠAMPION NATJECANJA je vino MALVAZIJA 2 U KATEGORIJI BIJELIH VINA – KUPOVNO GROŽĐE, DEJANA RUBEŠE SA UKUPNO OSVOJENIH 82,25 BODOVA

Prijelazni pehar za najbolju „BELICU“ osvojio je ARSEN JARDAS.

 

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top