MarketingMariner keramika
Matulji

Završna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Općine Matulji”

4

Održana završna konferencija projekta “Energetska obnova zgrade Općine Matulji”

Završna konferencija za medije na temu „Energetska obnova zgrade Općine Matulji“ održana je 9. lipnja 2020.g. na platou ispred obnovljene općinske zgrade u centru Matulja. Na konferenciji su bili nazočni načelnik Općine Matulji, Mario Ćiković, voditeljica projekta Astra Gašparini te Ronald Puharić, rukovoditelj odsjeka za komunalni sustav
Načelnik Općine Matulji, Mario Ćiković uvodno se obratio svim nazočnima:

Općina Matulji završila je uspješno i u planiranom roku projekt energetske obnove općinske zgrade te postigla glavni cilj, a to je dugotrajna ušteda energenata i smanjenje emisije CO2. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.123.746,00 kuna, no uspješnom aplikacijom na javni poziv na dostavu projektnih prijedloga “Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora” uspjeli smo osigurati bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu s 825.377,43 kuna.

Također smo za provedbu projekta osigurali i sufinanciranje od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 1.042.349,79 kn. Po završetku projekta energetske obnove, započeli smo s unutrašnjim uređenjem općinske zgrade.3

MarketingModerato

U sklopu ovog projekta postavljen je novi ETICS toplinsko-fasadni sustav sa kamenom vunom na svim vanjskim zidovima, saniran je i dodatno izoliran ravni krov, zamijenjen je preostali dotrajali dio stolerije novom PVC stolarijom te je zamijenjen kompletan sustav grijanja i hlađenja uz ugradnju dizalice topline – ističe voditeljica projekta, Astra Gašparini.

Očekivana ušteda na energentima je oko 68%, a smanjenje emisije CO2 se planira za oko 65%, tako da je općinska zgrada prešla iz energetskog razreda „C“ u energetski razred „A“. Radove je izvela riječka tvrtka X.O.A. Gradnja d.o.o, stručni nadzor građenja obavljala je tvrtka Delfin grupa d.o.o. iz Rijeke, dok je promidžbu i vidljivost ovog projekta vodila tvrtka Puppis d.o.o. iz Rijeke.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top