MarketingMariner keramika
Opatija

Završen ACI CUP OPTIMIST

optimist
foto-. jk-jugo.hr

U periodu od 16. do 18. studenog, u Ičićima je u organizaciji JK Croatia održana regata ACI CUP OPTIMIST

Kvalifikacijska regata za reprezentaciju u klasi Optimist za regiju Sjever na kojoj je sudjelovao 91 natjecatelj iz Hrvatske i Slovenije. Sva tri dana jedrenja obilježila je vrlo jaka bura, prva dva dana s udarima do 25-28 čv, dok je trećeg dana prognoza bila “bura u jačanju” te je regatni odbor odlučio ne isploviti iz sigurnosnih razloga.

U prva dva dana uspješno je odjedreno četiri plova. Regatno polje se nalazilo na 2 NM od obale, gdje je bura bila jaka, ali i stabilnija po smjeru, što je zadovoljilo uvijete za natjecanje. Određeni broj neiskusnijih natjecatelja, treneri su zbog prejakog vjetra odlučili ostaviti na kopnu, a od ostalih najbolje su se snašli: Buba Pulek, Tin Fike i Tedi Leonardelli među dječacima, te Nora Šijan, Carla de Carina i Ema Samaržija među djevojčicama.

Organizacijski odbor regate je i ovu godinu osigurao krafne i sok prije regate, te čaj i ručak nakon regate za sve natjecatelje, suce i volontere. Pehari i prigodni pokloni su dodijeljeni za prva tri mjesta u kategorijama: dječaci, djevojčice, dječaci do 12 g. i djevojčice do 12.g.

MarketingMNK Gorovo

Regata je medijski popraćena putem HRT-a, Radio Rijeke, lokalnih internet portala i društvenih mreža. JK Croatia se zahvaljuje svima koji su sufinancirali  i potpomogli u organizaciji ove regate, a posebno Sportskom savezu grada Opatije, Gradu Opatiji, Zajednici sportova PGŽ, Jedriličarskom savezu PGŽ, ACI d.d., Radnik Opatija, Turističkoj zajednici Grada Opatijje, turističkoj zajednici Ičići, te svim volonterima – rekao je u ime organizatora, tajnik kluba Petar Smojver kako doznajemo na ssgo.hr.

 

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top