MarketingModerato
Crna kronika

Zaradio prekršajnu prijavu zbog organiziranja zabave u Opatiji

policija1

Tijekom proteklih tjedan dana, od 12. ožujka do danas na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak na izlasku iz Republike Hrvatske policija je u 12 slučajeva zatekla ukupno 17 osoba koje su prekršile epidemiološke mjere. Riječ je o petero državljana Hrvatske, pet državljana Njemačke, po dva državljana Austrije,  Bugarske i Italije te o državljaninu Ukrajine.  Manji broj spomenutih je zatečen na granici iako im nije ukinuta mjera samoizolacije, a većina od njih je prilikom ulazne granične kontrole neistinito navela  da su u tranzitu. Unatoč tome nisu napustili područje Republike Hrvatske u roku od 12 sati već su boravili na području Rijeke, otoka Krka, Istre i drugih mjesta, a da nisu obavili niti potrebno testiranje na bolest COVID-19 niti su  bili u samoizolaciji.

Osim spomenutih, 15. ožujka u šalter sali ove Policijske uprave zatečen je makedonski državljanin, koji je trebao biti u samoizolaciji, a koji je također pri ulasku u Republiku Hrvatsku izjavio da je u tranzitu. Narednog dana, 16. ožujka policija je u prometu na crikveničkom području zaustavila državljanina Albanije, u kršenju mjere samoizolacije koja mu je bila određena.

Svim navedenim osobama su zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdani prekršajni nalozi kojima im je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.
Temeljem istog Zakona sankcionirana je i 38–godišnja hrvatska državljanka koja je 16. ožujka u dva navrata pristupila u službene prostorije Policijske postaje Opatija bez obvezne zaštitne maske za lice. Prilikom prvog dolaska izdano joj je pismeno upozorenje na koje se oglušila te ponovo nakon nekoliko sati došla u policijsku postaju bez maske radi  čega joj je izdan prekršajni nalog i izrečena novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Inače, u ovom razdoblju evidentirano je još osam osoba bez zaštitne maske, a isti su zatečeni  14. ožujka na području Malog Lošinja. Budući da su u zatvorenom prostoru bili bez maske izdana su im pisana upozorenja.  Zbog kršenja epidemioloških mjera prekršajno je prijavljen i 43-godišnji hrvatski državljanin koji je organizirao privatno druženje, održano 14. ožujka na području Opatije, a kojem je prisustvovalo više osoba.

Nadalje, 14. ožujka ove godine na ulasku u Republiku Hrvatsku prilikom kontrole putnika i vozila policijski službenici Postaje granične policije Rupa  posumnjali su u vjerodostojnost negativnog PCR testa koji im je predočio 77-godišnjak, inače državljanin Hrvatske i Italije. Provjerom predočenog testa utvrđeno je da je krivotvoren te će 77-godišnjak biti kazneno prijavljen zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela krivotvorenje isprava.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top