MarketingMNK Gorovo
Vijesti

Zaposlenici LRH dobivaju 4.000 kn

slavija palace

Potpisan sporazum s novom upravom

Krajem siječnja dva vodeća sindikata koja okupljaju zaposlenike Liburnije Rivijera Hotela potpisali su sporazum s novom upravom o isplati 4.000 kn koji će u roku 4 mjeseca dobiti svaki zaposlenik koji ima potpisan ugovor o radu, javlja Novi list.

Međutim, ako se ostvare dobri poslovni rezultati zaposlenici LRH mogli bi dobiti još 1.000 kn. Prema nedavnim izmjenama i dopunama Zakona o porezu na dohodak, poslodavac može zaposlenicima na ime raznih oblika nagrada isplatiti neoporezivih 5.000 kn.

Marketing

“Ovakav sporazum predstavlja veliki napredak. Od kada je otišao predsjednik Uprave Igor Šehanović, komunikacija s Upravom se bitno popravila. Više se sastajemo i uspješno dogovaramo, a rezultat takvih dogovora je i ova odluka, sporazum. Naša je namjera bila i povećanje obračunske osnovice, što je poslodavac odbio, uz argument da u prošloj godini nisu ostvareni planirani prihodi, da se obračunska osnovica lani povećala za više od 7 posto, da je neizvjesna situacija oko moguće prodaje LRH te da ne mogu stvarati obveze novom vlasniku, a ni u financijskom planu za 2019. nisu predviđena sredstva za povećanje plaća. Nećemo odustati od inicijative za povećanje plaća”, rekao je između ostalog za Novi list Vitomir Trabonjača, povjerenik Sindikata Istre i Kvarnera u Liburnije Rivijera Hotelima.

55555

Zadnje novosti

To Top