MarketingMariner keramika
Lovran

Započeli su radovi na rekonstrukciji ceste u poduzetničkoj zoni Lokva u Lovranu

IMG_20220325_104429-e1648207899614

Jučer, 25. ožujka izvođači su na jednom od važnijih infrastrukturnih projekata financiranim sredstvima iz EU fondova na području Općine Lovran službeno uvedeni u posao.

Općina Lovran je na otvoreni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, za dostavu projektnih prijedloga za sustav poduzetničkih zona na području Urbane aglomeracije Rijeka, prijavila projektni prijedlog »Rekonstrukcija ceste u Poduzetničkoj zoni Lokva u naselju Lovran«.

Odlukom o financiranju navedenog projekta, Općini Lovran se od ukupno prihvatljivih troškova u iznosu 8,14 milijuna kuna, dodjeljuje 6,8 milijuna kuna, što predstavlja 85% prihvatljivih troškova. Preostali iznos financira se što iz vlastitih izvora, što iz posebnih dodatnih fondova.

Po provedenom javnom natječaju odabran je izvođač radova – Zajednica ponuditelja GRAĐEVINAR d.o.o. iz Čabra i GORAN GRADITELJSTVO d.o.o. iz Delnica, dok će stručni nadzor obavljati EKO-PLAN d.o.o. Zagreb, a za glavnog nadzornog inženjera i koordinatora za zaštitu na radu u fazi izvođenja radova na gradilištu imenovan je Davor PLENKOVIĆ, dipl. ing. građ.

Općina Lovran je u proteklom razdoblju stekla vlasništvo nad središnjom zgradom u Zoni od oko 2.700 m2 zatvorenog prostora, nogometnim igralištem te svim prometnicama u zoni, što čini oko 20.000 m2 površine, a zona se proteže i na još oko 3000 m2 neizgrađenog zemljišta u njenom sjevernom dijelu.

MarketingMariner keramika

Ovaj projekt predstavlja važan korak u revitalizaciji i stavljanju u funkciju zone bivše vojarne Lokva, koja je u prethodnom razdoblju nakon njene prenamjene postala najgušće naseljen dio Lovrana u kojem istovremeno na skučenom području djelatnost obavlja velik broj poduzetnika.

Izvor: Općina Lovran

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top