MarketingMariner keramika
Opatija

Započeli radovi na Sportsko-rekreacijskom centru Dobreć

20200304_095448-(800×600)
izvor: opatija.hr

Rok za završetak radova 8. lipnja

Danas su započeli radovi na uređenju Sportsko-rekreacijskog centra Dobreć koji će biti potpuno energetski obnovljen, rekonstruirat će se nadstrešnica vanjskog prostora, postaviti nova rasvjeta terena te električni priključak potreban za održavanje različitih manifestacija. Sportsko-rekreacijski centar Dobreć će pored ugostiteljskog objekta i prostora za društvene namjene sadržavati sportski dječji kutak sa spravama za vježbanje, boćalište, multifunkcionalni sportski teren za mali nogomet, košarku, odbojku i badminton.

Grad Opatija je na natječaju Lokalne akcijske grupe “Terra liburna” dobio bespovratna sredstva u iznosu od 388 tisuća kuna za prenamjenu postojeće građevine u sportsko-rekreacijski centar Dobreć. Riječ je o natječaju za ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Bespovratna sredstva osigurana su iz proračuna Europske unije, odnosno Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te državnog proračuna RH.20200304_094639-(800×600)

Projekt uređenja sportsko-rekreacijskog centra ukupno je vrijedan 480 tisuća kuna, 80 posto sredstava je bespovratno te će razliku u iznosu od 92 tisuće kuna osigurati Grad Opatija.

Cijeli će prostor biti prikladno uređen za održavanje raznih manifestacija, osobito za našu Marunadu u Dobreću. Bit će uređena i pristupna cesta, a u pregovorima smo i oko otkupa dijela susjednog zemljišta kako bismo zaokružili investiciju. Uređeni prostor ćemo predati na upravljanje Mjesnom odboru, kako bi organizirali društveni život u mjestu. Ovim radovima ujedno otvaramo proljetni investicijski val u Opatiji, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

MarketingMariner keramika

Izražavam zadovoljstvo što ćemo dobiti obnovljen i primjeren prostor jer je ovo oduvijek bilo mjesto društvenog okupljanja naših ljudi. Naši su stariji mještani sami sagradili objekt boćarije, a jedan modernizirani prostor nam sada nedostaje kako bismo ostvarili sve naše planove za dizanjem kvalitete života na Dobreću. U planu imamo organizirati razne društvene događaje, naglasila je predsjednica Vijeća mjesnog odbora Dobreć dr. sc.Lorena Bašan.

Izvođač radova je tvrtka Skala d.o.o., Jurdani, a rok za dovršetak radova 8. lipnja 2020.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top