MarketingMariner keramika
Kastav

Zanimljivi okrugli stol na temu 1. svjetskog rata

image
Foto: ilustracija (Facebook)

U srijedu 21. studenog 2018. s početkom u 17 sati u Gradskoj vijećnici Grada Kastva održat će se okrugli stol na temu “Kastavština u Velikom ratu – Stotinu godina od završetka Prvog svjetskog rata”. Okrugli stol zajednički organiziraju HAZU, Zavod za povijesne i društvene znanosti u Rijeci s područnom jedinicom u Puli i Grad Kastav.

“Ove godine obilježava se stotinu godina od završetka 1. svjetskog rata u kojem su sudjelovali i ginuli i mnogi vojnici s područja Kastavštine. Cilj ovog događanja je zainteresiranoj javnosti prikazati život u Kastavštini u tom ratnom razdoblju, dramatiku vojničkog života, popise poginulih Kastavaca na bojištima,  nasljeđe Velikog rata… O razdoblju 1. svjetskog rata vrlo se malo govorilo i pisalo na području Kastavštine i šire, pa će ovaj skup dati značajan doprinos istraživanju tog razdoblja, a u čast svim poginulim s ovog područja”, poručuju organizatori.

U programu sudjeluju ugledni znanstvenici poput prof. dr. sc. Željka Bartulovića s Pravnog fakulteta u Rijeci, doc. dr.sc. Maje Polić sa Zavoda za povijesne i društvene znanosti HAZU, prof.dr.sc. Roberta Matijašića s Filozofskog fakulteta u Puli i mnogi drugi.

MarketingMariner keramika

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top