MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Vijesti

Zaleđe Opatije postaje brand?

veprinac_125559.jpg.axd
Foto: www.visitopatija.com

Feel and Taste, objedinjenje gastro, kulturne, povijesne i prirodne ponude, uskoro bi mogao ugledati svijetlo dana. Ovaj je projekt zamišljen kao novi itinerarij grada Opatije koji bi uključivao posjet autohtonim konobama, OPG-ovima i domaćinstvima u zaleđu Opatije.

Nakon što su hrvatski partneri u EU projektu Riviera-4-Season II, predstavnici Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Turističke zajednice Grada Opatije, i Grada Opatije obišli gradske šetnice koje su odlučili uvrstiti u ovu priču uspostavili su suradnju s onima koji nude lokalne, domaće proizvode.

Svrha ovakvog ujedinjenja je, osim valorizacije pomalo zaboravljenih šetnica poput Puta za Veprinac, valorizacija opatijskog zaleđa.

Ova je ponuda zamišljena kao dodatak turističkoj ponudi prvenstveno u jesen, zimu i proljeće ali i tijekom sezone.Sudionici ovoga projekta dobiti će oznaku “Feel and Taste”, a uključivati će vodiče, restorane, OPG-ove, muzeje i galerije te turističke agencije. Osim što će ovaj itinerarynuditi agencije biti će realizirana i on-lineplatforma za one koji će se u ovu avanturu upustiti sami.

Direktorica TZ Opatija Suzi Petričić ističe  da se primjer kako žele da izgleda ta ponuda, mogao vidjeti na posljednjoj Marunadi u Dobreću. Grupe turista pod stručnim su vodstvom prolazile šetnicama prepunim stabla maruna, a potom su ulazili u autohtone konobe u kojima su im se nudili domaći proizvodi, prezentirala izrada lokalnih proizvoda, dočaravao ambijent nekadašnjeg života pod Učkom. U ovom slučaju sve je bilo okrenuto marunu s obzirom na godišnje doba. Na taj način želimo oživiti stoljetne šetnice, šume u zaleđu Opatije, ali i omogućiti OPG-ovima da sa svojom ponudom budu vidljiviji na turističkoj karti Opatije.

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Ovaj bi hvalevrijedan projekt mogao zaživjeti već na proljeće.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top