MarketingMariner keramika
Opatija

Zajednica sportova PGŽ proglasila najbolje sportaše i sportske djelatnike za 2021. godinu

PGŽ SPORT

Zajednica sportova Primorsko-goranske županije proglasila je najbolje sportaše i sportašice za 2021. godinu na svečanosti u opatijskom kulturnom centru Gervais.

Čak 116 medalja osvojeno je na međunarodnim natjecanjima i 1170 na državnim natjecanjima, a 236 kategoriziranih je sportaša od prve do šest kategorije, istaknuo je predsjednik Zajednice sportova PGŽ-a Veljko Karabaić dodavši da će prošla godina ostati upamćena po najvećim izdvajanjima Županije za sport.

„Preko 6 milijuna kuna izdvojeno je za javne potrebe te smo prva županija po izdvajanjima za sport. PGŽ ima svoju razvojnu strategiju sporta i sada je u završnoj pripremi novi plan za razvoj sporta za idućih pet godina. Ove godine obilježit ćemo i prvih 25 godina naše Zajednice sportova“, rekao je i zahvalio se svima koji su na bilo koji način pomogli sportu te prenijeli glas županije u republici i svijetu.

„Nalazimo se tu po drugi puta u kratko vrijeme kako bi se poklonili sportu. Naša županija je najsportskija, 25 tisuća ljudi se bavi sportskom što profesionalno, što rekreativno. Zahvaljujem svima vama koji radite s mladim ljudima i čestitam svima na rezultatima i osvojenim priznanjima“, poručio je župan Zlatko Komadina.

„Županija primorsko-goranska itekako može biti ponosna na uspjehe županijskih sportaša koji su jedni od najboljih promotora naše županije, ali i naše države. Naša zajednica okuplja veliki broj sportaša i ono što je najvažnije za profesionalne sportove, a to je infrastruktura. Moj zadatak i moje obećanje je unaprijediti sportsku infrastrukturu“, rekao je opatijski gradonačelnik Fernando Kirigin, zaželjevši dobrodošlicu prisutnima.

Marina Mavrinac-Matulja, svjetska udičarska prvakinja iz lovranskog Zubaca i Enrico Marotti, jedriličar DSNM Volosko najbolji su sportaši u seniorskoj kategoriji, dok su laureati u ekipnoj konkurenciji kuglačice Mlake i nogometaši Rijeke. Antonio Franko (Triatlon klub Rival) i Laura Štefanac (AK Kvarner) ponijeli su titule najboljih u kategoriji sportaša s invaliditetom, odnosno gluhih.

Najuspješniji trener u prošloj godini je Vjekoslav Matetić iz Boćarskog kluba Sveti Jakov, dok je najuspješniji sportski djelatnik alfa i omega riječke muške odbojke te odbojkaškog saveza Velimir Liverić. Podijeljene su i tri nagrade za životno djelo, posthumno Seni Čusti iz streljaštva, koju je primila supruga Slavica, te dvojica dugogodišnjih djelatnika u vaterpolu i danas boćanju, Damir Radonić i Miljenko Butković.

U juniorskoj konkurenciji nagrađeni su boćar Svetog Jakova Filip Klarić i plivačica Kantride Meri Mataja te juniorska ekipa odbojkašica Rijeke CO i vaterpolista Primorja EB. Ana Jović (Kickboxing klub Sušak) i Matija Štimac (Skijaški klub Goranin) najbolji su kadetski pojedinci, dok su u ekipnoj kadetskoj konkurenciji najbolji u prošloj godini bile veslačice u četvercu Jadrana i odbojkaši Rijeke.

MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Posebna priznanja u ekipnoj konkurenciji dobile su kadetkinje KK Flumen Sancti Viti, kadetkinje Streličarskog kluba Rijeka, juniori Veslačkog kluba Jadran, juniorke Kluba sinkroniziranog plivanja Primorje Aqua maris, seniori Kluba odbojke na pijesku Opatija te seniorke Šahovskog kluba Liburnija. Posebna priznanja u pojedinačnoj konkurenciji primili su Petra Mance (PK Nevera), Sandra Žilić (AK Kvarner), Ivano Miljević (GK Rijeka), Ivan Načinović (BK Vargon), Mila Prpić (GK Vita), Mateo Pejić (BK Rijeka), Luka Viljušić (JK Rijeka), Ela Znaor (KBK Sušak) i Fran Bonifačić (AK Krk).

Svečanosti su između ostalih, nazočili resorna pročelnica Sonja Šišić, glavni tajnik HOO-a Siniša Krajač, ravnatelj Hrvatske olimpijske akademije Saša Ceraj te prijatelji iz sportskih zajednica iz Novog mesta, Istarske županije, Unsko-sanskog kantona (BIH) te Združenja slovenskih športskih društev u Italiji. Svečanost su obogatili članovi Plesnog kluba Dance Queen iz Kraljevice.

Izvor: pgz.hr

 

 

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top