MarketingMNK Gorovo
Regija

Zagađenje zraka iznad Opatijske rivijere

zagađenje zraka

Brojne građane gradova i općina na Opatijskoj rivijeri neugodno je iznenadila jučerašnja vijest o zagađenju zraka iznad Hrvatske. Još su radnije mediji i Stožer civilne zaštite izvještavali o zagađenju zraka u Osijeku i Zagrebu, ali se čini da ono putuje prema zapadu pa za ovaj vikend preporučuje da građani ostaju kod kuće. To ne bi trebao biti problem s obzirom na epidemiju koronavirusa, ali nije na odmet ponoviti.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić na svom se Facebook profilu obratio kratkim priopćenjem: “Iako je stanje zagađenja zraka bolje nego jučer, i dalje se ne preporučuje boravak na otvorenom prostoru. Radi se o česticama pustinjskog pijeska koje ulaze u pluća, a mogu ući i u krvotok. One oštećuju i izazivaju akutne, kronične respiratorne probleme te kardiovaskularna oštećenja.”

Između ostalog Jutarnji list javlja: Iz DHMZ-a poručuju da se radi o česticama pustinjskog pijeska iz pustinje Karakum, koja se nalazi istočno od Kaspijskog jezera. Napominju i kako bi onečišćenje zraka već tijekom vikenda trebalo biti znatno manje.

“Sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, preporučuje se svim građanima, a posebice osjetljivim skupinama stanovništva da izbjegavaju aktivnosti na otvorenom prostoru”, izvijestili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar.

Marketing

Također dodaju da se u slučaju kratkotrajne izloženosti povišenim vrijednostima lebdećih čestica ne očekuje značajan utjecaj na zdravlje stanovništva. Kartu s kvalitetom zraka u Republici Hrvatskoj možete pratiti OVDJE.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top