MarketingJadran
Crna kronika

za vikend u prometu dogodila se 51 prometna nesreća, poginule su dvije osobe

policija opatija

Tijekom  proteklog vikenda na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodila se 51 prometna nesreća, od kojih je 11 bilo sa stradalim osobama, a 40 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama smrtno su stradale dvije osobe, sedam osoba je teško, a 14 osoba je lakše ozlijeđeno.

Od prometnih nesreća s teško ozlijeđenim osobama, izdvajamo prometnu nesreću koja se dogodila jučer, 22. kolovoza oko 17.15 sati na širem području  Brod Moravica. U ovoj prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 34-godišnji hrvatski državljanin, koji se nepropisno vozio na osobnom vozilu marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, a kojim je prije stjecanja prava upravljao maloljetni hrvatski državljanin. Upravljajući vozilom, zbog neprilagođene brzine u zavoju je prešao izvan kolnika te udario u betonski rubnik, a zatim i u metalnu ogradu. Ozlijeđenom 34-godišnjaku, koji je zbog zadobivenih ozljeda prevezen u KBC Rijeka, izmjerena je koncentracija alkohola od 2,90 g/kg. Protiv hrvatskog državljanina, koji je upravljao spomenutim vozilom bit će podnijeta kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Nadalje, tijekom vikenda sveukupno su zabilježena 244 prometna prekršaja: 41 prekršaj prekoračenja brzine, 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 19 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 18 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te još 148 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 99 km/h izmjerena je 21. kolovoza oko 10 sati na području Klenovice, gdje je policija zaustavila 18-godišnjeg državljanina Njemačke, koji je osobnim vozilom marke  BMW upravljao u smjeru juga, krećući se navedenom brzinom unatoč ograničenju brzine na toj dionici od 60 km/h.

Što se tiče alkohola, izdvajamo koncentraciju alkohola od 1,67 g/kg,  izmjerenu 22. kolovoza oko 21.15 sati 49-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Golf, riječkih registracijskih oznaka. Policija je, uočivši ga da na Krčkom mostu krivuda vozilom, zaustavila na silasku s mosta te je isključen iz prometa.

I ovaj je vozač, kao i ostali počinitelji prometnih prekršaja, sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.
Ponovo pozivamo vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top