MarketingJadran
Crna kronika

Za vikend u prometu 46 prometnih nesreća, tri osobe teško ozlijeđene

policija opatija

Tijekom  proteklog vikenda na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 46 prometnih nesreća, od kojih je 10 bilo sa ozlijeđenim osobama, a 36 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama tri osobe su teško, a devet osoba je lakše ozlijeđeno.
Nadalje, tijekom vikenda sveukupno su zabilježena 253 prometna prekršaja: 67 prekršaja prekoračenja brzine, 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 11 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te još 116 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 111 km/h izmjerena je 4. rujna oko 23 sata na području Zvonimirove ulice u Rijeci. Riječ je o osobnom vozilu marke Volkswagen, zagrebačkih registracijskih oznaka, koje se kretalo navedenom brzinom unatoč ograničenju brzine u naseljenom mjestu od 50 km/h.
Što se tiče alkohola, izdvajamo koncentraciju alkohola od 1,84 g/kg,  izmjerenu 3. rujna oko 18 sati 57-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Hyundai, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila na području Malog Lošinja. Predložena mu je novčana kazna od 10.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Što se tiče drugih evidentiranih koncentracija alkohola, kod 22 vozača utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola, a najviše ih je bilo u dobi između 18. i 24. godine, njih osmero. Što se tiče koncentracija, osam vozača evidentirano je s koncentracijom od 1,01 do 1,5 g/kg, sedam s koncentracijom od 0,51 do 1,00 g/kg, četvero do 0,5 g/kg te tri više od 1,51 g/kg i više. Osim toga, evidentiran je jedan slučaj vožnje po utjecajem droge. Navedeni vozači, kao i ostali počinitelji prekršaja u prometu, sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ponovo pozivamo vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top