MarketingMariner keramika
Crna kronika

Za vikend u prometu 301 prekršaj

policija opatija

Tijekom  proteklog vikenda na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 24 prometne nesreće, od kojih je šest bilo sa ozlijeđenim osobama, a 19 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama šest osoba je lakše ozlijeđeno, dok teže ozlijeđenih osoba nije bilo.

Nadalje, tijekom vikenda sveukupno je zabilježen 301 prometni prekršaj: 139 prekršaja prekoračenja brzine, 22 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, devet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te još 99 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 177 km/h izmjerena je 26. rujna oko 11,30 sati na autocesti A6, kod vijadukta Osojnik, u smjeru Zagreba. Riječ je o osobnom vozilu marke Ford, zagrebačkih registracijskih oznaka, koje se kretalo navedenom brzinom unatoč ograničenju brzine  od 110 km/h.
Što se tiče alkohola, izdvajamo koncentraciju alkohola od 1,59 g/kg,  izmjerenu 26. rujna oko 21 sat 52-godišnjem vozaču kombi vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila na području Viškova. Predložena mu je novčana kazna od 5.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Što se tiče drugih evidentiranih koncentracija alkohola, kod 22 vozača utvrđena je nedozvoljena koncentracija alkohola, a najviše ih je bilo u dobi više od 50 godina, njih sedmero. Što se tiče koncentracija, devet vozača evidentirano je s koncentracijom od 1,01 do 1,5 g/kg, osam s koncentracijom od 0,51 do 1,00 g/kg, dvoje do 0,5 g/kg te tri više od 1,51 g/kg i više. Navedeni vozači, kao i ostali počinitelji prekršaja u prometu, sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ponovo pozivamo vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

55555
MarketingMariner

Zadnje novosti

To Top