MarketingModerato
Crna kronika

Za vikend 304 prometna prekršaja, rekorder jurio 196 km/h

policija1

Tijekom proteklog vikenda policija je na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća.

Pojačanim nadzorom evidentirano je ukupno 304 prometnih prekršaja: 167 prekršaja prekoračenja brzine, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, zatim 10 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, ali i šest prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, te dva prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane, kao i 77 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 196 km/h izmjerena je jučer, 25. travnja na autocesti A7 u 10.05 sati. Osobno vozilo marke Tesla, riječkih registracijskih oznaka, tom brzinom kretalo se u smjeru Sv. Kuzma gdje je ograničenje kretanja propisano na 100 km/h.
Znatno prekoračenje brzine evidentirano je i dan prije na autocesti A6, na području Vrbovskog, u 11.42 sati također radarskim uređajem. Evidentirana brzina od 195 km/h je kod vijadukta Osojnik kada se osobno vozilo marke Alfa Romeo, riječkih registarskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na dijelu prometnice s ograničenjem od 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 2,09 g/kg izmjerena je u subotu, 24. travnja, 33-godišnjem vozaču u Crikvenici. Policijski službenici su ga zaustavili u 1.30 sati u Zidarskoj ulici dok je upravljao osobnim vozilom marke Ford Fiesta, riječkih registracijskih oznaka, u smjeru središta grada. Odmah je udaljen iz prometa, a zbog počinjenog prekršaja, 33-godišnjak je sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je predložena novčana kazna od 10 000 kuna i izricanje mjere zabrane upravljanja vozilom B kategorije na rok od šest mjeseci.

Inače, od ukupno 117 alkotestiranih vozača, kod njih 13 je utvrđena nedozvoljena koncentracija alkohola, a najviše ih je bilo u dobi između 31. i 40. godine života, njih petero. Što se tiče koncentracija, šest vozača je evidentirano s koncentracijom između 1,01 i 1,50 g/kg, četiri s 0,51 do 1,00 g/kg, a tri s 1,51 g/kg i više. Dva vozača su odbila alkotestiranje, a jedan alkoholizirani vozač je i recidivist u činjenju ove vrste prekršaja.
Svi počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top