MarketingModerato
Crna kronika

Za vikend 28 prometnih nesreća, četiri osobe teško ozlijeđene

policija-opatija

Prometna policija je i ovog vikenda na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, naročito onih s najtežim posljedicama.
Sveukupno su zabilježena 253 prometna prekršaja: 54 prekršaja prekoračenja brzine, 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 31 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 16 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam upravljanja vozilom prije stjecanja prava, tri zabrane upravljanja, sedam prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom te još 116 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 88 km/h izmjerena je 5. lipnja oko 11 sati na Rujevici u Rijeci. Riječ je o osobnom vozilu marke Audi, riječkih registracijskih oznaka, kojim je vozač upravljao navedenom brzinom krećući se u smjeru Viškova unatoč ograničenju brzine od 60 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,86 g/kg izmjerena 5. lipnja oko 22,20 sati, na području Viškova, a riječ je o 37-godišnjem državljaninu Bosne i Hercegovine, vozaču kombi vozila marke Peugeot, riječkih registracijskih oznaka. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Navedeni vozači prekršajno su prijavljeni sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i drugi sudionici u prometu kod kojih je utvrđeno počinjenje prekršaja u prometu.
Inače, ovog vikenda dogodilo se 28 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teško, a deset ih je lakše ozlijeđeno.
U cilju veće sigurnosti prometa policija i dalje poziva na pojačan oprez uz dosljedno poštivanje  prometnih pravila i propisa.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top