MarketingMariner keramika
Crna kronika

Za vikend 171 prometni prekršaj, rekorder napuhao 1,99 promila

policija-opatija

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija pojačano je nadzirala promet u cilju smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

U ovom razdoblju sveukupno je evidentiran 171 prometni prekršaj, i to: 39 prekršaja prekoračenja brzine, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji, deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilima te još 68 ostalih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 176 km/h izmjerena je jučer 14. ožujka oko 9.35 sati kod vijadukta Zečeve drage, gdje se vozač osobnog vozila marke Audi, zagrebačkih registracijskih oznaka kretao u smjeru Rijeke brzinom od 176 km/h unatoč ograničenju brzine od 110 km/h.

Najveća koncentracija alkohola od 1,99 g/kg izmjerena je 36-godišnjem vozaču osobnog vozila, također marke Audi, ali riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač zaustavljen je u noći 14. ožujka na području Bribira. Zbog utvrđenog prekršaja sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te je predloženo izricanje novčane kazne od 10.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.
Inače, proteklog vikenda dogodilo se 26 prometnih nesreća, u kojima su tri osobe lakše ozlijeđene.
Vozače i sve ostale sudionike u prometu i dalje pozivamo na pojačan oprez te dosljedno pridržavanje prometnih pravila i propisa.

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top