MarketingMariner keramika
Crna kronika

Za vikend 156 prometnih prekršaja, rekorder napuhao 2,19 promila

foto fiuman policija

Tijekom proteklog vikenda prometna policija je na području Policijske uprave primorsko-goranske pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.
Sveukupno je zabilježeno 156 prometnih prekršaja: 20 prekršaja prekoračenja brzine, devet prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, četiri prekršaja korištenja mobitela u vožnji, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, četiri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 101 različiti prometni prekršaj.

Najveća brzina izmjerena je 22. siječnja oko 22.20 sati kod vijadukta Jablan gdje je posada policijskog presretača zaustavila osobno vozilo slovenskih registracijskih oznaka, kojim je u smjeru Zagreba upravljao 32-godišnji talijanski državljanin. Zaustavljeni vozač upravljao je vozilom brzinom od 175 km/h unatoč ograničenju brzine od 110 km/h te mu je zbog počinjenog prekršaja izrečena novčana kazna u iznosu od 2.000 kuna.

Najveća koncentracija alkohola od 2,19 g/kg  također je izmjerena na području Vrbovskog, u noći 24. siječnja 25-godišnjem vozaču koji je u smjeru Rijeke upravljao osobnim vozilom marke Renault, registracijskih oznaka Koprivnice. Zbog opasnosti da će nastaviti ugrožavati sigurnost prometa na cestama, priveden je i zadržan u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola.

Inače, od ukupno 40 alkotestiranih vozača, kod devet je utvrđena nedozvoljena koncentracija alokohola, a najviše ih je bilo u dobi između 41. i 50. godine života, njih četiri.
Osim spomenutog 25-godišnjaka s 2,19 g/kg, izdvajamo i koncentracije alkohola od 1,71 g/kg, 1,74 g/kg i 1,81 g/kg koje su izmjerene vozačima zaustavljenim na području Policijskih postaja Crikvenica, Opatija i Postaje prometne policije Rijeka.

Navedeni, kao i svi ostali počinitelji prekršaja u prometu sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 16 prometnih nesreća, u kojima su dvije osobe teško, a četiri su osobe lakše ozlijeđene.
Policija i dalje poziva na pojačan oprez u prometu, a naročito u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika i zimskih uvjeta na cestama.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top