Marketing
Kultura

Vrhunski dokumentarac uskoro u Gerviasu

pavaroti2

Priča o najvećem tenoru svih vremena – Lucianu Pavarottiju

Film Pavarotti moći će se pogledati na svega nekoliko lokacija u Hrvatskoj, a u tom biranom društvu je i opatijski Gervais, u kojem će se moći gledati 26. studenog.

Slavni američki redatelj Ron Howard poznat po filmovima Da Vincijev kod Anđeli i demoni itd. snimio je vrhunski dokumentarac o velikom tenoru Lucianu Pavarottiju. Radi se o dokumentarnom filmu koji je montiran vrlo dinamično s gomilom materijala i iz privatnih arhiva kao i odličnim izborom govornika od Placida Dominga i Zubina Methe  do njegove prve supruge, kćeri i ostalih ljudi iz njegove privatne okoline.

Film se dotiče, po mom skromnom mišljenju, nekoliko najvažnijih odrednica karijere ovog neponovljivog umjetnika, to su: početak karijere fokusiran samo na operu, sudbonosni susret s impresarijem Tiborom Rudasem koji ga je izveo iz opernih kuća i odveo na stadione točnije  brendirao lik i djelo ovog kralja visokog c, pa do njegovog koketiranja s drugim glazbenim žanrovima kroz seriju humanitarnih koncerata “Pavarotti and friends”, od kojih je prihod išao za djecu tada ratom zahvaćene Bosne, to se umjetnički ovjekovječilo kroz Pavarottijev duet s grupom U2 u pjesmi Miss Sarajevo. Spomenuta serija koncerata održala se pod patronatom njegove prijateljice Lady Diane. Bili su to dueti sa serijom izvođača raznih žanrova. Zbog toga su ga napadali neki glazbeni kritčari koji bi prvi trebali znati da glazba nema i ne smije imati granice.

Marketing

Kada Pavarottija njegova supruga pita što je tvoje najveće dostignuće s profesionalnog tj umjetničkog aspekta, on joj odgovara: to što sam uspio donijeti operu ljudima. On je uistinu  skinuo s opere stigmu krute forme za odabrane. Uvijek i zauvijek ostaje zapanjujuća lakoća kojom je Pavarotti pjevao najteže arije tenorskog repertoara, danas takvih tenora s takvom lakoćom nema. Kako bilo da bilo radi se o rijetko dobrom dokumentarcu  koji vrijedi pogledati.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top