MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Volosko ima restoran sa najkvalitetnijim sastojcima

volosko

Sa Portala Kult plave kamenice uvjereni su; Plavi podrum ima najkvalitetnije sastojke na hrvatskoj restoranskoj sceni.

Iako vrućine mnogima ubijaju apetit, iz redakcije ovoga portala neumorno stižu recenzije restorana. Tako za nedavni posjet ovom restoranu u Voloskom pišu:

“Jedno 34 stupnja u Voloskom ubijaju svaku želju za elaboriranom hranom. Jučer je bio dan za jednostavna jela. A posve jednostavna jela mogu se pretvoriti u visoku gastronomiju uz dva uvjeta.

Prvo, restoran mora raspolagati vrhunskim sastojcima. I drugo , te vrhunske sastojke treba pripremiti jako precizno. Jučerašnji ručak u Plavom podrumu(koji je svoju poznatu plavu tendu odnedavno zamijenio bijelom), počeli smo kremastom, topivom potrbušinom tune s Ugljana u umaku od badema s uljem od peršina. Slijedio je kućno dimljeni divlji brancin, s emulzijom od citrusa i slatkim ljetnim rajčicama.

Treće jelo, poznati otvoreni sendvič s tunom, spojio je dvije zaista briljantne namirnice: fenomenalnu sirovu tunu i veliki ljetni tartuf, koji se dramatično razlikovao od većine tartufa koji se nalaze u ovo doba godine, jer je bio neusporedivo aromatičniji. Uslijedili su veliki škampi na žaru, koji su bili toliko slatki da im nije trebalo dodati baš ništa osim par zrna soli, te na kraju savršeno pečeni kovač. U slučaju kovača, savršeno pečeni znači da meso dobije čvrstu teksturu, a da ostane jako sočno.

MarketingMariner keramika

Na kraju smo još dobili sladoled od borovnica iz Gorskog kotara, skupa s puno svježih borovnica. Plavi podrum i jučer je potvrdio dugogodišnju reputaciju restorana s najboljim sastojcima u Hrvatskoj, koji su pretvoreni u jako hedonistički ljetni ručak. Uz nekoliko šampanjaca, u Voloskom smo probali Pilatovu Malvaziju sur Lie iz 2015. odležanu u novom drvu. Riječ je o kremastom, moćnom, kalifornijski stiliziranom vinu koje, međutim, nije izgubilo sortni identitet i koje je, zapravo, vrlo, vrlo dobro.”

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top