MarketingJadran
Sport

Vološćanski “Morski đir” kao pun pogodak

IMG_4430 (1)

Festival privukao brojne ljubitelje morskih aktivnosti

Volosko je udomaćilo “Festival sportske rekreacije Platak 2021”, koji pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije, u suradnji sa Zajednicom sportova PGŽ i Hrvatskim olimpijskim odborom, organizira Savez sportske rekreacije „Sport za sve“ PGŽ, a program kojim se i obilježava proslava Dana grada Opatije po prvi put je u Volosko donio i olimpijsku zastavu.

IMG_4417

Već od 8 sati sve je ukazivalo kako će ovo biti itekako atraktivan dan, jer je broj prijavljenih za programe već dan prije bio velik, a subotnje je jutro i nadmašilo sva očekivanja organizatora. Atraktivna škola jedrenja na krstašu (OpaSailing School & cruise) pokazala se kao pravi hit, a pod vodstvom profesionalnih skipera i na školskom brodu Este 24 tečaj je pohađao i lijep broj turista. Organizator je posebno za ovu prigodu omogućio tečaj po promotivnoj cijeni što su itekako iskoristili svi znatiželjnici i novi zaljubljenici u jedrenje.

IMG_4447

U isto vrijeme Marotti windsurf centar organizirao je windsurf tečaj koji je pobudio doista sjajan ineteres svih generacija te je more ispred Voloskog bilo obojano šarenim jedrima windsurfa. U školi svjetskog prvaka i pod stručnim vodstvom svatko je dobio i osobni pristup tečaja tako da su svi oni koji su se uključili dobili doista sve potrebite informacije. Osim windsurfa veliki je interes bio i za vožnju SUP-om, atraktivnom aktivnosti koja bilježi svjetsku popularnost. Posebna atrakcija svakako je bio elektro foil, svjetski hit “lebdenja na dasci iznad vode”, a Marotti windsurf centar omogućio je svim zaintersiranima probne vožnje i da je zanimanje za ovu atrakciju bilo veliko ne treba ni spominjati.

IMG_4452

MarketingMariner keramika

Volosko je i središte vaterpola pa se održala i promocija vaterpola na plivalištu VK Opatija, a popularni sport ima na ovim područjima itekako puno pobornika. Kako je u tijeku i Olimpijada u Tokiju, hrvatski su vaterpolisti itekako bili tema razgovora i danas na plivalištu i kako se moglo čuti, svi vjeruju da će jedna od olimpijskih vaterpolskih medalja put Hrvatske.

U kasne popslijepodnevne sate završio se ovaj itekako zabavan, atraktivan i edukativan dan, a festival već sutra nastavlja svoj program te se seli na Učku koja od ove godine nudi i posebnu atrakciju – Visitor centar na Poklonu. Sve započinje u 10:30 sati kada će započeti planinarski pohod u suradnji sa PD Opatija, a u kojem će, pod stručnim vodstvom, planinari preći oko 6,5 km na laganoj ruti Poklon – land art staza Sapaćica-Stražica – Poklon. Ruta je namijenja svim generacijama jer je vrlo prikladna i nije zahtjevna, no s druge strane vrlo je atraktivna jer uz samo hodanje nudi razgled land art radova te uživanje u tišini i prirodi. Predviđeno trajanje pohoda je oko 3 sata hoda, a za sve sudionike je, od 13 – 18 sati, omogućeno razgledanje novog vistor centra Poklon i to po promotivnim cijenama (30 kn odrasli, djeca 20 kn). Svakako treba napomenuti da je centar dobio najbolje kritike struke i posjetitelja i ovo će biti idealna prilika za posjet, svima koji to još nisu učinili.

IMG_4443
Za sve one koji na Učku žele autobusom, podsjećamo da prometuje redovna linija Autotroleja te se preporučuje polazak iz Opatije u 9:30 i povratak s Učke u 18.00 sati.

Festival sportske rekreacije tako je svoj uspješan put obilježio i na Liburniji te potvrdio kako spaja zeleno i plavo te promiče, kako zdrav život, tako i sadržaje koje nude Kvarner i Gorski kotar.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top