MarketingMariner keramika
Matulji

Vježbom i prevencijom do zdravlja u Matuljima

280749148_373708048136262_3862408972820536118_n (1)

Program obuhvaća fitness na otvorenom i preventivne zdravstvene preglede madeža za građane s prebivalištem na području Općine Matulji.

Cilj programa je naznačiti važnost bavljenja redovitom tjelesnom aktivnošću i potaknuti građane na brigu za vlastito zdravlje.

Fitness programi na otvorenom doprinijet će obnovi funkcionalnih i radnih sposobnosti, zaštiti i unapređenju psihofizičkih stanja zdravlja te općoj kvaliteti življenja, dok je cilj zdravstvenog pregleda madeža pravovremeno otkrivanje i prevencija melanoma.

Fitness programi započet će 1. lipnja 2022. godine te će se održavati dva puta tjedno na četiri lokacije tijekom lipnja i srpnja u vremenu od 20:00 do 21:00 sat i to:

u Matuljima – Amfiteatar (utorak i četvrtak),

Rukavac – školsko igralište (ponedjeljak i srijeda),

Brešca – školsko igralište (srijeda i petak) i

Rupa – igralište Kaljuže (utorak i četvrtak).

Treninzi su prvenstveno namijenjeni mladima i radno aktivnom stanovništvu, ali uključiti se mogu svi zainteresirani obzirom da su treninzi prilagođeni sposobnostima pojedinog korisnika. Program će provodit Športsko-rekreacijski klub „Mali gym“ iz Rukavca i „Absolute life“ iz Matulja.

MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Mjesečna upisnina za građane iznosi 50 kuna po lokaciji, dok će preostali iznos sufinancirat Općina Matulji. Svi zainteresirani građani prijavu za fitness na otvorenom mogu podnijet putem online obrasca koji se nalazi na web stranici Općine Matulji pod rubrikom „Obrasci – Fitness na otvorenom“. Prijave se zaprimaju od ponedjeljka, 16. svibnja do 26. svibnja 2022. godine.

Preventivni zdravstveni pregled madeža za sve zainteresirane građane provodit će se u Poliklinici Simonić iz Rijeke uz sufinanciranje Općine Matulji u iznosu od 210,00 kuna, dok će korisnici snositi trošak od 70,00 kuna.

Zahtjev se podnosi online putem obrasca na web stranici Općine Matulji pod rubrikom „Obrasci – preventivni zdravstveni pregled madeža“, a iznimno u pisarnici Općine Matulji u uredovno vrijeme Općine za stranke.

Zahtjevi će se zaprimati od ponedjeljka 16. svibnja do 20. svibnja 2022. godine, a ukoliko se zahtjev predaje online, potvrda će biti poslana putem e-maila. Nakon zaprimljene potvrde korisnik je dužan u roku od 5 dana naručiti se na pregled.

Broj sufinanciranih pregleda madeža je ograničen planiranim sredstvima u Proračunu Općine Matulji za tu programsku aktivnost što znači da će se zahtjevi zaprimati i odobravati po redu dolaska korisnika i predaje zahtjeva, a sve do iskorištenja planiranih sredstava odnosno do gore navedenog roka u kojem je potrebno predati zahtjev.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 051/401-472 ili putem elektroničke pošte: [email protected]

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top