MarketingMariner keramika
Opatija

Više od 1.200 sudionika na Festivalu sportske rekreacije u Opatiji

festival-rekreacije-001

Jubilarni 10. Festival sportske rekreacije u nordijskom hodanju i pješačenju okupio je u Opatiji preko 1.200 sudionika iz cijele Hrvatske.

Sudionici Festivala zagrijavali su se na Ljetnoj pozornici pod vodstvom fitness trenerice Milice Golić i aerobic instruktorice Romine Muškardin, program je vodio Dražen Turina Šajeta, mjerenje tlaka i savjeti o zdravom načinu života mogli su se dobiti na punktovima Gradskog društva Crvenog križa Opatija te Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, a na štandovima su se nudili autohtoni proizvodi OPG-ova i zdrava hrana.

IMG_1443

Pozdrave i dobrodošlicu prisutnima uputili su predsjednik Hrvatskog saveza nordijskog hodanja Davorin Antolić, predsjednik Saveza sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ-a Mladen Pokrajčić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, direktor KŠR Gorovo Dalibor Korenić i gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, koji je proglasio Festival otvorenim. Daliboru Koreniću dodijeljena je zahvalnica i plaketa Hrvatskog saveza nordijskog hodanja za doprinos u promicanju nordijskog hodanja te uspješnu organizaciju niza sportskih manifestacija.

IMG_1397

– Napokon smo zajedno na okupu u ovako velikom broju i ponovno se družimo. Moram istaknuti da je aktivnost nordijskog hodanja jedina koja se neprekidno održavala i u vrijeme korone te je „narasla“ za čak 400 posto, kazao je Antolić.

Dobrodošlicu u Opatiju svima je zaželio gradonačelnik Fernando Kirigin.

MarketingMariner keramika

– Ponosan sam na broju od 1.214 prijavljenih sudionika Festivala koji žive zdrav život. Prvi Festival bio je okupio oko 150 sudionika te me jako vesele ove velike brojke. Također me raduje što se čak 30 posto opatijskog stanovništva bavi rekreacijom, istaknuo je gradonačelnik Kirigin.

Sudionici su mogli birati tri rute hodanja – do Voloskog i natrag, do Ičića i natrag te šetalištem Carmen Sylve. Nakon povratka na Ljetnoj pozornici je organiziran ručak, retro party uz DJ Vedrana te posjet Festivalu kamelija. Festival je održan povodom Svjetskog dana zdravlja u organizaciji Kluba za športsku rekreaciju „Gorovo“, Hrvatskog olimpijskog odbora i Hrvatskog saveza sportske rekreacije “Sport za sve”.

Pokrovitelji i partneri festivala su: Grad Opatija, Turistička zajednica Grada Opatije, Hrvatski Crveni križ – Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, Thalassotherapia Opatija, Nastavni zavod za javno zdravstvo PGŽ, Hrvatski savez nordijskog hodanja, Savez sportske rekreacije “Sport za sve” PGŽ, HMZG Opatija Zdravi grad i Klub 60+ Opatija.

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingNovax

Zadnje novosti

To Top