MarketingMariner keramika
Opatija

Vijećnici 12. saziva DGV-a u posjetu Gradu

dgv
foto: grad opatija

Tradicionalni početak obnašanja vijećničkog mandata

Dvadesetšestero vijećnika novoga, 12. saziva Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije posjetilo je danas Grad i gradsku upravu gdje je njihov domaćin bio zamjenik gradonačelnika Emil Priskić. Tom prilikom on im je u Gradskoj vijećnici objasnio kako funkcionira Grad i odgovarao na pitanja zainteresiranih malih vijećnika. Uslijedio je i obilazak zgrade Grada Opatije, posjetili su ured gradonačelnika, ured zamjenika, pisarnicu, galeriju Gradske vijećnice i Upravni odjel za financije i društvene djelatnosti.

Na početku svakoga mandata, već tradicionalno, s ciljem stvarnog i aktivnog uključivanja djece u život i upravljanje Gradom, novoizabrani vijećnici obilaze ustanove Grada Opatije kako bi na taj način bolje upoznali njihov rad.

Vijećnici 12. saziva DGV-a Grada Opatije tijekom ovoga tjedna posjetit će i Festival Opatiju, Hrvatski muzej turizma, Gradsku knjižnicu i čitaonicu „V.C.Emin“, Turističku zajednicu Opatija, JVP Opatija, Dječji vrtić Opatija, Parkove d.o.o., tvrtku Opatija 21.

Podsjetimo, 12. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije konstituiran je u svibnju ove godine.

MarketingMariner keramika

Dječje gradsko vijeće aktivnost je koja omogućava djeci i mladima ostvarivanje dječjih prava te ih potiče na aktivno sudjelovanje u životu Grada Opatije, slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga i sudjelovanje u procesu donošenja odluka kojima se podiže kvaliteta života djece u gradu.

Projekt se uspješno provodi od 2001. godine, i to suradnjom Grada Opatije, Društva „Naša djeca“ Opatija, Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija i Osnovne škole Viktora Cara Emina Lovran. Dječje gradsko vijeće Grada Opatije postalo je uzor mnogim dječjim vijećima u Hrvatskoj, ali i u Europi.

Izvor: Grad Opatija

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top