MarketingMariner keramika
Kastav

VIDEO: Poznati saksofonist okitio se titulom “Kastavac mjeseca”

jazz-denis1-1024-x-678
Foto: www.radiosamobor.hr

Kastavac mjeseca studenog 2018. godine je jazz saksofonist Denis Razumović – Razz. Nerijetko nazivan i „ Gospodin Jazz“, u svoju glazbenu avanturu upušta se sa samo 13 godina kada kupuje svoju prvu gitaru. Međutim, već 1980., zaljubljuje se u zvuk puhačih glazbenih instrumenata.

Razz je javnosti poznat po brojnim tuzemnim i inozemnim nastupima u suradnji s brojnim jazz glazbenicima, ali najviše po suradnji s članovima liburnijske jazz scene. Svoju zanimljivu jazz karijeru započinje nakon odsluženja vojnog roka, kada upisuje Glazbenu akademiju u Grazu. Osim najpoznatijeg projekta Black River Quartet, Razz je sudjelovao i u brojnim drugim projektima kao što su No Name Band, Doctor Doctor i Think Positive.

Zajedno s glazbenicima Vladimirom Gašparovićem, Elvisom Stanićem, Dorianom Hattom i Darkom Jurkovićem, 1992.godine realizirao je manifestaciju Jazz time u Rijeci, a iste godine osvaja nagradu za najboljeg solista na festivalu Prvi jazz pljesak. Ovaj natrofejniji jazz glazbenik svojoj je kolekciji strukovne nagrade Status za najbolje instrumentaliste u 2018.godini dodao i peto priznanje, a osim novim Statusom, može se pohvaliti s dva nova nosača zvuka. U suradnji s Henryjem Radanovićem prošle je godine objavio album »Urban Minority«, a svjetlo dana ugledao je i album »Port to port to port« koji je snimio s talijanskim glazbenikom Giovannijem Maierom i riječkim kolegom Rajkom Ergićem.

Kastavac mjeseca studenoga – DENIS RAZZ

MarketingMariner keramika

Kastavac mjeseca studenog 2018. godine je jazz saksofonist Denis Razz Razumović. Nerijetko nazivan i „ Gospodin Jazz“, u svoju glazbenu avanturu upušta se sa samo 13 godina kada kupuje svoju prvu gitaru. Međutim, već 1980., zaljubljuje se u zvuk puhačih glazbenih instrumenata.Razz je javnosti poznat po brojnim tuzemnim i inozemnim nastupima u suradnji s brojnim jazz glazbenicima, ali najviše po suradnji s članovima liburnijske jazz scene. Svoju zanimljivu jazz karijeru započinje nakon odsluženja vojnog roka, kada upisuje Glazbenu akademiju u Grazu. Osim najpoznatijeg projekta Black River Quartet, Razz je sudjelovao i u brojnim drugim projektima kao što su No Name Band, Doctor Doctor i Think Positive.Zajedno s glazbenicima Vladimirom Gašparovićem, Elvisom Stanićem, Dorianom Hattom i Darkom Jurkovićem, 1992.godine realizirao je manifestaciju Jazz time u Rijeci, a iste godine osvaja nagradu za najboljeg solista na festivalu Prvi jazz pljesak. Ovaj natrofejniji jazz glazbenik svojoj je kolekciji strukovne nagrade Status za najbolje instrumentaliste u 2018.godini dodao i peto priznanje, a osim novim Statusom, može se pohvaliti s dva nova nosača zvuka. U suradnji s Henryjem Radanovićem prošle je godine objavio album »Urban Minority«, a svjetlo dana ugledao je i album »Port to port to port« koji je snimio s talijanskim glazbenikom Giovannijem Maierom i riječkim kolegom Rajkom Ergićem.Čestitamo!!

Gepostet von Grad Kastav am Samstag, 15. Dezember 2018

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top