MarketingMariner keramika
Opatija

Veleposlanik Kraljevine Danske u Opatiji

CHRISTIAN THORNING
foto: objektivno.hr

Gradonačelnik Ivo Dujmić primio je veleposlanika Kraljevine Danske NJ.E. Christiana Thorninga

Gradonačelnik Ivo Dujmić je veleposlaniku Thorningu predstavio Opatiju i turističke dosege destinacije, ali i nove mogućnosti razvoja Opatijske rivijere.

Danski je veleposlanik istaknuo kako su naše dvije zemlje vrlo slične veličinom, brojem stanovnika, dugom obalom i brojnim naseljenim otocima. Danci su iznimno vezani uz more, baš kao i dobar dio Hrvata, rekao je veleposlanik te je svoj boravak u Opatiji ocijenio kao iznimno ugodan. Ovo je turističko odredište koje na danskom tržištu treba biti dodatno prepoznato, naglašeno je na prijemu.

Od Danaca mi možemo mnogi učiti, od upotrebe sofisticiranih modernih tehnologija i održivog razvoja do školskog sustava i socijalnih prava građana, istaknuo je gradonačelnik Dujmić. Hrvatska i Danska svoju suradnju mogu i trebaju dodatno unaprijediti u mnogim područjima imaju iznimno dobre odnose

Obrazovanju djece i mladih se u Danskoj posvećuje velika pažnja, čak je i u njihovu Ustavu napisano da obrazovanje ima presudnu ulogu u formiranju mladih ljudi koji će postati aktivni čimbenici u demokratskom društvu, istaknuo je veleposlanik Thorning.

MarketingMariner keramika

Upravo je zato i Eurochild konferencija koja se iduća tri dana održava u Opatiji korak naprijed ka sudjelovanju djece i mladih u životu svojih zajednica na razini cijele Europe. Više od 300 sudionika iz 39 zemalja zalog su za kvalitetan rad konferencije i stvaranje bolje Europe, poručeno je s prijema.

NJ.E. veleposlanik Christian Thorning upisao se i u knjigu važnih i slavnih gostiju koji su posjetili naš grad doznajemo na opatija.hr.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top