MarketingMNK Gorovo
Kastav

Velečasni Franjo Jurčević služio posljednju misu u Kastvu

izvor: Teleskop

Poznati svećenik nakon 40 godina odlazi u mirovinu

Legendarni kastavski župnik vlč. Franjo Jurčević oprostio se od svojih župljana nakon četiri desetljeća predanog pastoralnog rada u bajkovitom gradu naše Rivijere. Svoju prvu misu u crkvi sv. Jelene Križarice velečasni Jurčević služio je davne 1979. godine. Prema svjedočanstvima, tada na misi nije bilo puno vjernika, no kroz duge godine svoje službe ovaj angažirani svećenik napunio je crkvu i približio njezinu mistiku ljudima.

Riječ je o poznatom kvarnerskom svećeniku na čije istupe nitko nikada nije ostao ravnodušan. Od jednih slavljen, od drugih osporavan, radi se o čovjeku neupitne karizme i predanosti pozivu. Poznat je po svojim brojnim kontroverznim istupima kojima je punio novinske stupce, a u moderna vremena i portale.

Jedan je od istaknutijih predstavnika digitaliziranog klera koji je godinama vodio i uređivao svoj blog. Bio je osobito posvećen humanitarnom radu, a pomagao je i mnoge žitelje Kastva koji su se našli u životnim nevoljama, bez obzira na njihovu vjersku orijentaciju.

MarketingMNK Gorovo

Jedan od najboljih primjera njegovog nekonvencionalnog pristupa je anegdota kad je u revijalnom tonu nastupio na festivalu Čansonfest gdje je uz Irenu Grdinić otpjevao nekoliko bećaraca. Na oproštajnoj misi mnogi su vjernici imali suzu u oku. Velečasnom Franji želimo mirne umirovljeničke dane.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top