MarketingMariner keramika
Kultura

Vedran Ružić prezentira Forbidden Live

forbidden_live_digital_final_3000x3000px_400dpi
U utorak, 13.10. 202. u Exportdrvu u Rijeci izložba i promocija novog live albuma

Vedran Ružić, vizualni umjetnik i glazbenik, 13. listopada prezentirat će Forbidden Live, projekt nastao tik nakon pandemijske izolacije s ciljem spašavanja svakog, barem i kratkog, slobodnog trenutka stajanja na pozornici uživo pred publikom. Tako je najnoviji album “Forbidden Live” snimljen početkom lipnja u Pazinu na prvom post-izolacijskom koncertu, a premijerno će se prikazati u galerijskom prostoru Expodrva u Rijeci u multimedijalnom karakteru.

U višegodišnjem iskustvu povezivanja umjetnosti Ružić je ovom prilikom odlučio povezati svoj slikarski i instalacijski rad sa glazbenim te ih sinergički izvesti pod zajedničkim nazivom Forbidden Live u obliku izložbe i koncerta. Tako će u galeriji prikazati seriju vizualnih radova nastalih za vrijeme „lockdown“ izolacije koju je iskoristio za inspiraciju nastanka u tišini. Koncept projekta sastoji se od nekoliko segmenata baziranih na temama izolacije, šutnje, cenzure, kontroliranosti, zarobljeništva u vlastitim domovima, strpljenja, iščekivanja, emigracije, zabranjene melodije u izričajskoj atmosferi „Arte Povere“.

Kako sam autor navodi: „Za izradu koristim isključivo one materijale koje sam pronašao u svojih nekoliko kvadrata života, odnosno u stanu te u podrumu. Sve su to naizgled odbačeni materijali kojima mi određujemo imaju li oni i dalje vrijednost ili su izgubili svoju svrhu  ostojanja. S tom namjerom koristim reciklirane materijale kao što su stare prozorske škure, drvene police koje mi služe kao platna, stare  knjige, opuške s poda, stare žice s instrumenata i slično“.

Kustos izložbe je Mladen Lučić dok su za glazbeni dio projekta zaduženi autorovi dugogodišnji kolege i prijatelji; Hrvoje Galler na klaviru, Jaka Kopač na alt. saksofonu, Adriano Bernobić na bubnjevima te sam Ružić na kontrabassu i bass gitari.

Izložba će se otvoriti 13.10. u 19 h, nakon čega će se u 20:00 h održati koncert Vedran Ružić kvarteta. Izložba ostaje otvorena do 20.10.2020.

Autor se ovim putem zahvaljuje Gradu Rijeci na financijskoj podršci te ekipi EPK 2020 na pomoći oko prostora realizacije.

MarketingMariner keramika

 

 

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top