MarketingMariner keramika
Kultura

Vedran Ružić dobitnik nagrade “Status”

Vedran Ružić Libertin
Foto: arhiva

Poznati glazbenik i akademski slikar s Opatijske rivijere, Vedran Ružić dobio je još jedno priznanje za svoj rad. Nakon što je 2017. nagrađen Porinom, Vedran će ove godine primiti još jednu nagradu za svoje jazz stvaralaštvo u kategoriji bas gitare. U opisu nagrade stoji kako je Ružić nagradu zaslužio izvedbom u sklopu Branimir Gazdik quarteta “Live at Trsat castle.” Ovo mu je drugi put da je osvojio ovu laskavu titulu najboljeg jazz basista po izboru struke. Prvu ej dobio sada već daleke 2012.

Lijepu vijest podijelio je sam Ružić na svojim službenim Facebook stranicama: “Danas sam doživio baš lijepo iznenađenje.  Osvojio sam nagradu Status za najboljeg jazz bassistu u prošloj godini. Čestitam svima ostalima nagrađenima!”

Završna priredba dodjele 24. po redu Statusa održat će se u Rijeci – ponedjeljak 16. ožujka 2020. u Pogonu kulture, nakon nekoliko godina pauze. Dodjela nagrade održavat će se u Rijeci u sklopu programa Europska prijestolnica kulture

MarketingMariner keramika

j godini. Uz kategoriju pop, rock, zabavna i narodna glazba od 1998. uvedena je kategorija za jazz instrumentaliste. 2004. kategoriji pop-rock pridodan je naziv urbana kategorija, a sukladno produkciji i izdanjima koje su pod tim nazivom svoje mjesto našle i u Diskografskoj nagradi Porin. Za Nagradu Status mogu biti predloženi instrumentalisti – redovni članovi HGU – koji su u protekloj godini imali vlastita izdanja i/ili su kao instrumentalisti gostovali na albumima drugih izvođača, a od 2011. godine i instrumentalisti koji su u 2010. godini objavili ili ostvarili instrumentalnu izvedbu bez obzira na konfiguraciju/nosač na kojima se nalaze. Pod ostvarenom izvedbom smatra se bilo koja relevantna izvedba uživo, dokumentirana i dostupna javnosti putem TV-a i interneta. Svake godine dodjeljuju se i posebne “Zlatne plakete” zaslužnim pojedincima i ustanovama. Do sada je nagrađeno više od 60 instrumentalista, te podijeljeno više od 50 Zlatnih plaketa.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top