MarketingMariner keramika
Matulji

Vedran Kinkela o prometnom kaosu u Matuljima

matulji

Načelnik općine Matulji Vedran Kinkela oglasio se na svom Facebook profilu o prometnom kaosu koji već neko vrijeme vlada u centru Matulja.

Obećao sam da ću riješiti prometni kaos u Matuljima, a toga nema bez uvođenja reda. Dok se radi na novim prometnim rješenjima, počinjemo s malim stvarima pa od ponedjeljka kreće video nadzor i prometni redar. Za početak nema kazni već samo upozorenja. U dva mjeseca testiranja sustava u centru Matulja zabilježeno je 12.400 prekršaja ili 210 prekršaja dnevno! Užas! Većina toga su nepropisna parkiranja po nogostupima, autobusnim stanicama, mjestima za osobe s invaliditetom. Unatoč besplatnoj garaži za prvih 30 minuta.

242842110_229037809265846_8958938696961065792_n

S obzirom da koncesionar garaže za sada ne želi mijenjati uvjete, sniziti cijenu sata ni povećati minute besplatnog parkiranja, a uvjete koncesije dobio je temelju odluka bivšeg saziva Općinskog vijeća (neki se sada čude), razmatramo nova rješenja za besplatno parkiranje u centru. Projektira se novih 20-ak parkirnih mjesta kod bivšeg Autoremonta, razgovarat će se s HŽ Infrastrukturom o otvaranju parkinga na željezničkoj stanici, a razmatraju se još neka rješenja.

MarketingMariner keramika

U užem centru trenutno imamo 145 parkirališnih mjesta pod naplatom (od kojih su 52 parkirna mjesta kod Konzuma, na čestici u privatnom vlasništvu društva Liburnia Riviera Hoteli d.d.!), ali i preko 230 mjesta koja se ne naplaćuju, a stvarat ćemo nova besplatna mjesta i rješenja.
Vjerujem da će rezultati biti uskoro vidljivi na zadovoljstvo svih nas…. I još jednom apeliram – koristite tih pola sata besplatne garaže za vrtić/školu/špežu/brzinsko kafe…

Izvor: Facebook Vedran Kinkela

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top