Marketing
Opatija

Uzvratni posjet ruskom gradu Suzdalu

IMG_3660
izvor: grad opatija

Korak bliže ka statusu gradova prijatelja

U uzvratnom posjetu ruskom gradu Suzdalu boravilo je izaslanstvo Grada Opatije na čelu s gradonačelnikom Ivom Dujmićem. U njegovoj pratnji bile su zamjenica gradonačelnika Vera Aničić, direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić te viša stručna suradnica za međunarodnu suradnju, europske integracije i protokol Neli Nežić.IMG_3653

Tijekom petodnevnog boravka u Suzdalu održano je i službeno primanje u gradskoj upravi Suzdala na kojem su opatijsko izaslanstvo primili gradonačelnik Suzdala Sergej Sahharov, zamjenica gradonačelnika Larisa Majorov te gradski vijećnici Suzdala.

Na sastanku je ponovljena namjera za potpisivanjem memoranduma o suradnji među gradovima, što se planira realizirati na proljeće 2020 godine.

Inicijativu za zbližavanjem i pobratimljenjem dvaju gradova pokrenuo je ruski veleposlanihk u RH nj. e. Anvar Azimov prilikom prošlogodišnjeg posjeta Opatiji. Opatiju i stari ruski grad Suzdal, 200 kilometara udaljen od Moskve, povezuje to što im je gospodarstvo potpuno okrenuto turizmu, a imaju i gotovo jednak broj stanovnika.IMG_3646

MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zanimljivo je da će Suzdal za pet godina proslaviti tisuću godina postojanja. Riječ je o starom povijesnom gradu koji je sačuvao autentičnu rusku srednjovjekovnu arhitekturu kojom dominiraju sakralni objekti. Suzdal ima 4 spomenika pod zaštitom UNESCO-a, 37 crkava, 18 tvrđava i 307 raznih povijesnih spomenika.

Podsjetimo, izaslanstvo Suzdala na čelu s gradonačelnikom Sergejem Sakharovim boravilo je u Opatiji ove veljače, te su između ostaloga, članovi izaslanstva sudjelovali i na ovogodišnjoj 36. Balinjeradi.IMG-4875bce09ced6a6bcc5bf9164f98cef0-V-(600×800)

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top