Marketing
Kultura

Uzlet opatijskih kulturnih ustanova

muzej turizma
www.opatija.net

Opatijske kulturne ustanove nalaze se u profesionalnom uzletu, sukladno tome se kulturni vidici i dometi našeg grada svakodnevno šire

Ovom prilikom reći ćemo nešto o hrvatskom muzeju turizma i Festivalu Opatija, te dvije institucije kruto birokratski zovemo „ustanove u kulturi”. Hrvatski muzej turizma je prije nekoliko dana primljen u NEMO, prestižnu Mrežu europskih muzeja.

To je od krucijalnog značaja za naš grad jer osim što imamo nacionalnu ustanovu imamo sada i službeno europski relevantnu instituciju smještenu u srcu Opatije. Nakon nove godine u Hrvatskom muzeju turizma biti će otvorena izložba „Bio jednom jedan car”, o toj izložbi ćemo još pisati.

Teme s motivima propale monarhije su uvijek osobito atraktivne i golicaju maštu publike. Festival Opatija će nas sada počastiti koncertom orkestra Sarajevske filharmonije pod ravnanjem Maestre Nade Matošević Orešković nekadašnje intendantice Zajca. Čuti ćemo presjek pravog silvestarskog repertoara pa ćemo se u Gervaisu gibati u trodobnom taktu valcera, brzih polki, operetnih arija i drugih špelancija. Nastupiti će zanimljiva plejada solista na čelu sa Vedranom Šimić.

Marketing

Dok nas iduće ljeto očekuju dva spektakularna programa, koncerti Erosa Ramazzottija i Diane Krall, taj koncert ugovoren je u koprodukciji sa Star produkcijom iz Zagreba. Rad Hrvatskog muzeja turizma i Festivala Opatija i dalje ćemo pratiti.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top