MarketingMNK Gorovo
Đir

UŽIVO: U tijeku je Međunarodna karnevalska povorka

karneval

Danas Rijeka postaje središte Hrvatske. Održava se “Međunarodna karnevalska povorka”, kruna karnevalskih svečanosti na Kvarneru, pa i šire. Natjecanje u maštovitosti, duhovitosti i originalnosti, vatromet boja i oblika, rezultira paradom stotine alegorijskih kola, tisuća maski i nemjerljivog broja gledatelja iz zemlje i inozemstva.

Čak 116 maškarana skupina prodefilirat će danas riječkim Korzom. Od maškaranih skupina iz Opatijske rivijere bit će tu opatijski 90 -60-90 i Latarići na broju 49, Lumber klub pod brojem 95, lovranski In bambo veritas s brojem 101, pa za njima Vološćani iz skupine Zmešani, a na 103 ponovno dolaze Lovranci iz skupine Pešekani. Matulje će predstavljati Vavek parićani s brojem 104 i Zijat, sost, tancat i pit s brojem 107. Tradicionalno, bit će tu Žejanski zvončari na broju 26.

Riječki karneval se teško može opisati ili u potpunosti dočarati fotografijama ili televizijskim prijenosom. Međutim, možemo probati tako da karnevalsku povorku možete pratiti uživo putem youtube prijenosa.

MarketingMNK Gorovo

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top