MarketingMariner keramika
Opatija

Uz odlazak Boruta Čičin-Šaina

borut

Poduzetnik, jedriličar, a svojevremeno i član Gradskog poglavarstva Grada Opatije Borut Čičin-Šain preminuo je u svom domu u Opatiji

Zauvijek nas je napustio Borut Čičin-Šain. Bio je poznati hrvatski jedriličar, poduzetnik, a u vrijeme gradonačelnkovanja Amira Muzura član Gradskog poglavarstva Grada Opatije. Borut Čičin-Šain rodio se 1946. godine, iako porijeklom Dalmatinac igrom slučaja rođen je na Kvarneru i ovdje je proveo život.

Od najmlađih dana bio je opčinjen jedrenjem, svoje prve zapažene rezultate postigao je u malim klasama, posebice u Finnu. Nakon toga prelazi na krstaše, a nakon nekoliko godina otvara svoju jedrličarsku školu u kojoj uči  mlade jedriličarske nade. Za jedrenje je ostao vezan do kraja života.

Čičin-Šain je završio građevinski fakultet u Ljubljani te stekao zvanje građevinara specijaliziranog za morsku i podmorsku gradnju, a tijekom 1976./1977. u sklopu programa UN-a boravio je u Velikoj Britaniji na specijalizaciji o rješavanja otpadnih voda i podmorske gradnje. Ranih osamdesetih bio je voditelj posebne inžinjerske grupe za podmorje, nešto kasnije jedan od osnivača ACI-ja, a organizirao je i izobrazbu pedesetak Hrvata za servisiranje elektronike u Velikoj Britaniji.
Bio je zastupnik poznatog nautičarskog brenda Musto, tijekom godina u poduzetničkim vodama brendirao je odjeću Musto na cijelom Balkanu, otvorio mnoge dućane i profilirao robnu marku kao robu za svaki dan ne nužno samo za nautičarsku elitu.

Kao zastupnik Gradskog poglavarstva Grada Opatije posebnu pažnju posvetio je promociji sporta neumorno ističući njegovu važnost za ljude, a posebno mu je bilo važno da se mladi bave sportom i žive zdravo. Jednom prilikom došao je na sjednicu Dječjeg gradskog vijeća te svim prisutnim malim vijećnicima održao slovo o važnosti bavljenja sportom.

MarketingMNK Gorovo

Borut Čičin-Šain bio je zanimljiv čovjek, poznavao sam ga od malena, od kad znam za sebe.  Prilikom našeg zadnjeg susreta pričali smo o raznim aspektima života, ja sam slušao on je govorio, a nekih crtica iz toga razgovora se sjetim svaki dan.
Obitelji pokojnika izražavamo iskrenu sućut.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top