MarketingMariner keramika
Opatija

Usvojen rebalans Proračuna, ne i prijedlog prodaje zgrade bivšeg dječjeg vrtića

sjednica Opatija

Na 22. sjednici Gradskog vijeća Grada Opatije izabrani su dobitnica nagrade za životno djelo, počasna građanka i dobitnici godišnjih nagrada Grada koje će prigodno biti uručene na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz Dan Grada, 23. srpnja 2019. u Centru Gervais

Dobitnica nagrade za životno djelo je Marija Trinajstić, pjesnikinja, prozaistica i bivša predsjednica Katedre čakavskog sabora Opatije.

Nakon što Ocjenjivački sud za dodjelu javnih priznanja Grada Opatije nije dovoljnim brojem glasova svojih članova usvojio niti jedan prijedlog za dodjelu nagrade za životno djelo, Gradskom vijeću nije predložen ni jedan kandidat za tu nagradu.

Vijećnica NL Ive Dujmića Aleksandra Tramontana predložila je dopunu dnevnog reda jučerašnje sjednice, kojom se na sjednici ipak našla točka o prijedlogu dodjele nagrade za životno djelo Mariji Trinajstić te je prijedlog, naposljetku, s 13 glasova za usvojen.

Počasnom građanskom grada Opatije Gradsko je vijeće imenovalo veliku prijateljicu Opatije, Kineskinju Liu Pilato Liying, u europskim krugovima poznatiju kao Lily. Ona je kroz godine, svojim poznanstvima i kontaktima s Veleposlanstvom NR Kine u Hrvatskoj i mjerodavnim institucijama u Kini, omogućila brojne sastanke predstavnika Grada Opatije, TZ-a Grada Opatija i gospodarstvenika i time dala velik doprinos turističkoj promociji i prepoznatljivosti Opatijske rivijere na kineskom tržištu.

Dobitnici Godišnjih nagrada Grada Opatije su Caffe bar Tik-Tak za područje gospodarstva, Nikola Cvjetović za područje kulture, učiteljice Područne škole Veprinac Sanja Albaneže, Tatjana Bonazza-Čekada i Ljiljana Božičević za područje društvenog života te Kristina Tubić za područje društvenog života.

Gradski vijećnici nisu prihvatili Prijedlog Odluke gradonačelnika o lokaciji Dnevnog boravka za starije osobe na lokaciji Doma zdravlja na Novoj cesti, koja će se osloboditi kada se u Opatiji sagradi novi Dom zdravlja, kao niti Prijedlog za raspisivanje javnog natječaja za prodaju stare zgrade dječjeg vrtića u centru Opatije.

Usvojen je Prijedlog izmjena proračuna Grada Opatije za 2019. Nominalno prijedlog I. izmjena Proračuna donosi povećanje važećeg proračuna za 17.553.280 kuna ili 12,49% tako da Proračun sada iznosi 158.129.980,00 kuna.

MarketingMariner keramika

Bitne izmjene Proračuna ovim rebalansom su povećanje sredstava za pojedine programe, projekte i aktivnosti: osiguravanje sredstava za realizaciju ugovora s MUP-om o uređenju prostora u koji je Policijska postaja Opatija preselila, povećanje sredstava za mjere poticaja poduzetnika kako bi svima koji su podnijeli zahtjev mogao biti isplaćen poticaj, kao i radi novog planiranog poticaja za sufinanciranje dokumentacije za prijavu na europske i nacionalne fondove te povećanje sredstva za pojedine stavke radi predviđanja viših troškova u odnosu na važeći plan (održavanje komunalne infrastrukture, pojačan odvoz otpada i slično).

Prihvaćeno je i Izvješće o izvršenju Proračuna Grada Opatije za 2018. godinu. Proračun Grada Opatije za 2018. ostvario je negativnu razliku prihoda i primitaka u odnosu na rashode i izdatke u iznosu od 13.191.347,00 kuna.

Gradsko je vijeće prihvatilo Izviješće o izvršenju planiranih programa, projekata i akcija Destinacijskog akcijskog plana Grada Opatije za 2018. godinu o kojem je izvijestio Branko Blažević, predsjednik Stručnog tijela za provođenje i praćenje Strategije razvoja i za razvoj gospodarstva.

izvor: Opatija.hr

Sjednicu možee pogledati na ovom linku: https://www.rivijeranews.hr/live-22-sjednica-gradskog-vijeca-grada-opatije/

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top