Marketing
Matulji

Uspješno završen projekt energetske obnove u Jušićima

energetska-obnova-2019-jusici-3

U obnovljenim prostorijama područne škole i dječjeg vrtića u Jušićima dana 17.12.2019. održana je završna konferencija projekta Energetske obnove zgrade Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić, područna škola Jušići i Dječjeg vrtića Matulji, objekt Jušići na adresi Jušići 127, Jurdani. Navedeni projekt uspješno je provela Općina Matulji u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sukladno Operativnom programu Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., Prioritetnoj osi 4 Promicanje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

Ukupna vrijednost projekta energetske obnove iznosi 1.014.117,51 kn, a osigurana su bespovratna sredstva Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 258.481,17 kn te sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini za 2019. godinu u iznosu od  193.699,11 kn.

U sklopu projekta postavljena je toplinska izolacija vanjskih zidova, međukatnih konstrukcija prema tavanu, krovova i međukatnih konstrukcija iznad ventiliranog prostora, zamijenjen je dio dotrajale  stolarija i ugrađen je  solarni sustav za grijanje potrošne tople vode. Sve radove izvela je riječka tvrtka Zanatoprema prema projektnom zadatku.

Prisutne je pozdravio načelnik Općine Matulji, Mario Ćiković te naveo sljedeće:

Uspješno i u roku smo završili projekt energetske obnove područne škole i dječjeg vrtića u Jušićima, čime je zgrada  prešla iz energetskog razreda C u razred A+. Naša općina ulaže znatne napore i sredstva u projekte energetske obnove škola i vrtića te osim ovog projekta u fazi obnove je područna škola i dječji vrtić u Rukavcu, pred završetkom obnove je općinska zgrada u centru Matulja, a početkom sljedeće kalendarske godine započinje energetska obnova Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić u Matuljima.  Također se zahvalio svima koji su radili na pripremi i aplikaciji projekta prema Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja te dionicima koji su sudjelovali u samoj realizaciji projekta.

Marketing

Voditeljica projekta, gđa Astra Gašparini, upoznala je sve nazočne sa provedenim aktivnostima promidžbe i vidljivosti navedenog projekta koje su pratile dinamiku izvođenja radova te su u cijelosti provedene shodno planu aktivnosti.

Na završnoj konferenciji u Jušićima uz načelnika Općine Matulji, gdina Maria Ćikovića i više savjetnice za gospodarstvo i potporu razvojnim projektima u Općini Matulji, gđe Astre Gašparini, bile su prisutne ravnateljica Osnovne škole Dr. Andrija Mohorovičić, gđa Astrid Massari, ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji, gđa Jelena Stepić i voditelj odsjeka za komunalni sustav Općine Matulji, gdin Ronald Puharić.

55555

Zadnje novosti

To Top