Opatija

Upute roditeljima za liječnički pregled upisnika u osnovnu školu

škola

Liječnički pregledi za prvašiće počinju od ponedjeljka

U ponedjeljak, 11. 5. 2020. počinju liječnički pregledi za djecu koja na jesen kreću u školu i održavat će se po dosadašnjem rasporedu koje su roditelji dobili tijekom predbilježbi. Termini u danu su pomaknuti zbog potrebnih dezinfekcijskih mjera o čemu će roditelji biti obaviješteni kao i o točnom datumu pregleda za odgođene termine od 4. 5. do 8. 5. 2020.

Ukoliko iz bilo kojeg razloga roditelj ne može dovesti dijete na pregled u dogovorenom terminu, isto treba javiti nabroj telefona 051/ 718-780 i to, ako je moguće, najmanje 2 dana prije termina.

Nalaz doktora dentalne medicine (zubna putovnica) za sada nije potrebno donositi, a vađenje krvi provest će se naknadno.

Na dan pregleda sa sobom obavezno donijeti:

1. Pedijatrijski karton ili izvod iz pedijatrijskog kartona

2. Cjepni karton iz pedijatrijskog kartona

3. Zdravstvenu iskaznicu djeteta

4. Iskaznicu imunizacije djeteta (cjepni kartončić) kojeg obično ima roditelj/skrbnik

5. Ispunjenu Izjavu za roditelje i dijete COVID izjava

6. Ispunjen Upitnik za roditelje upitnik

– dodatnu dokumentaciju (nalazi logopeda, psihologa, otpusna pisma, rješenja o tjelesnom oštećenju itd.) možete prethodno poslati na gore navedeni mail.

Napomena (VAŽNO):

S obzirom na specifičnu epidemiološku situaciju, dijete na pregled dolazi u pratnji jednog roditelja/skrbnika. U zgradu Doma zdravlja (Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije, Ispostava Opatija,Odjel školske medicine, tubište dr. Vande Ekl 1.,51410 Opatija) ne ulaziti bez prethodne telefonske najave, zbog osiguranja odgovarajuće fizičke distance. Kod dolaska molimo nazvati na telefonski broj 051/ 718 – 780.

Pregledu treba pristupiti s maskom (poželjne i rukavice).

 

55555

Zadnje novosti

To Top