MarketingMariner keramika
Na kafe

Upoznajte Anamariju Jakovac: food blogericu i našu novu suradnicu

Food-blog-Copyright
Foto: https://www.squadhelp.com/

Svakog vikenda Anamarija će za čitatelje RivijeraNewsa predložiti što bi se moglo naći na njihovom nedjeljnom stolu

Nova suradnica našeg portala Anamarija Jakovac već neko vrijeme na Instagramu vodi blog Croatian traditional Food koji svakim danom ima sve više pratitelja.

Mlada 33 godišnja puljanka sa zagrebačkom adresom radi kao državni službenik, a u slobodno vrijeme voli putovati i kuhati. Svoju strast prema kuhanji pretočila je u food blogove u kojima će prezentirati svoje gastro delicije.

Kako sama kaže ovaj hobi je krenuo sasvim slučajno, jednog kišnog ljetnog dana, planovi za more su se malo izmijenili te je s prijateljicom svratila u jedan pulski kafić gdje se kroz razgovor rodila ideja.

“Smatram se food blogerom, te mi je ovo hobi već dvije godine, putem Instagram profila Croatian_traditional_food svojim pratiteljima prezentiram svoje gastro delicije. Kao i što sam naziv profila govori, prezentiram tradicionalna jela s područja Hrvatske, no nađe se i pokoja delicija i izvan nje. Uz jela objavljujem i recenzije o restoranima koje sam posjetila kao i recenzije proizvoda raznih OPG – ovaca, manjih proizvođača koji izrađuju izvrsne proizvode. Radim sve vrste hrane, no najviše preferiram slana jela i pašte, uglavnom svatko može pronaći ponešto za sebe. U budućnosti stremim k objavljivanju što više autohtonih i tradicionalnih jela, pogotovo onih pomalo zaboravljenih, a do čijih se recepata jako teško dolazi. Glavna namjera mi je da se s njima starije generacije podsjete, mlađi nauče i upoznaju s hranom naših krajeva.”, ističe Anamarija.

PHOTO (38) (1)

Svima je poznato je da food blogeri moraju biti maštoviti i kreativni u pronalaženju recepata, pripremi i prezentaciji istih, a inspiracija se najčešće javlja pretražujući Internet, društvene mreže i razne kuharice. Za ovaj posao nisu potrebna velika ulaganja u opremu, kako Anamarija kaže ona svoje fotografije snima mobitelom, a ono što je ključno je samo inspiracija i ništa više od toga.

MarketingMariner keramika

Prema našoj blogerici mandatorno za uspjeh je 5 inspiracija: INSPIRACIJA ZA KUHANJE, INSPIRACIJA ZA PREZENTACIJU HRANE, PISANJE TEKSTA, FOTOGRAFIRANJE I UREĐIVANJE FOTOGRAFIJA.

Vremenski okvir nastajanja jednog bloga mogu se kretati od sat vremena pa i kraće za one jednostavnije recepte pa i do tjedan dana za one najveće složenosti. Ideja, priprema, aranžiranje tanjura i na kraju fotografiranje istog prirodni je slijed kako nastaje jedan blog.

Juha od kamena kao prijedlog za večeru s prijateljima

Kako svaki pravi  gurman i gastronom ima svoj omiljeni recept koji priprema sebi ili svojim bližnjima tako je specijalitet ove Puljanke juha od kamena, koju bi ponovno htjela servirati kao obrok svojim prijateljima.

Anamarija već piše za istarski portal Regional Express, a sve vas pozivamo da pratite našu novu suradnicu na društvenim mrežama.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top