MarketingMariner keramika
Vijesti

Uposlenicima opatijskog vrtića rastu plaće za 10 posto

Dječji vrtić Opatija, Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Otvore

Odlukom o povećanju osnovice plaća od 10 % svim djelatnicima Dječjeg vrtića Opatija od 1. lipnja ove godine zaključeni su danas kolektivni pregovori sa sindikatima koji djeluju u opatijskom Dječjem vrtiću. Riječ je o obvezi iz Kolektivnog ugovora o usklađivanju plaća zaposlenika Dječjeg vrtića Opatija s plaćama službenika i namještenika gradske uprave.

Sukladno važećem Kolektivnom ugovoru Grad Opatija je, kao osnivač, osnovicu trebao povećati u iznosu od 9,68 %, no na prijedlog gradonačelnika, koji su sindikati rado prihvatili, ona će biti uvećana za 10 % i to od 1. lipnja ove godine, što će djelatnici osjetiti na plaćama koje će biti isplaćene u srpnju.

Sastanak je zaključen u vrlo pozitivnoj atmosferi, a s njega su obje strane poslale poruke:

– Najvažnije je da se partneri dogovore jer smatram da samo zadovoljan radnik na svom poslu može dati maksimum. Srećom, financijsko poslovanje Grada Opatije je iznimno stabilno te smo u mogućnosti donijeti ovakvu odluku, imamo rezultate, završili smo poslovnu 2020. u plusu usprkos svim otežavajućim okolnostima pandemije, odgovorno raspolažemo financijama i ovo povećanje plaća gradski proračun može podnijeti. Važno je istaknuti i da uskoro otvaramo novosagrađeni objekt Dječjeg vrtića Veprinac u kojem će biti i novih zapošljavanja. Ujedno, zahvaljujem svim djelatnicima Dječjeg vrtića Opatija na rezultatima njihova rada koji su očigledno jako dobri te je povećanje plaća svakako zasluženo, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

MarketingMariner keramika

– Grad Opatija je primjer dobre prakse na razini Hrvatske, jer se na inicijativu sindikata ne čeka dugo na otvaranje kolektivnih pregovora, uvijek imamo dobru suradnju i razumijevanje, a ujedno želim istaknuti kako djelatnici Dječjeg vrtića Opatija i za vrijeme pandemije COVIDa – 19 svoj posao obavljaju odgovorno i ispunjavaju sve odgojno-obrazovne programe, naglasila je u ime Sindikata obrazovanja, medija i kulture Božića Žilić.

U ime Sindikata Obrazovanja, medija i kulture pregovorima je nazočila i sindikalna povjerenica u Dječjem vrtiću Opatija Biljana Šuša, a u ime Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Iva Bolanča i Željko Harbaš, sindikalni povjerenik SDLSN-a u Gradu Opatiji te Jasminka  Munić, sindikalna predstavnica Dječjeg vrtića. I oni su gradonačelniku zahvalili na postignutom brzom dogovoru, čime su njihovi članovi vrlo zadovoljni. Zadovoljstvo postignutim dogovorom iskazala je i ravnateljica Dječjeg vrtića Opatija Aleksandra Tramontana.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top