MarketingModerato
Crna kronika

Umjesto u izolaciji zatečeni na granici i u policiji

policija-opatija

U proteklih sedam dana na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentiran je 21 događaj kršenja mjera samoizolacije

Od tog broja, u osam događaja su zatečeni stranci na graničnim prijelazima Pasjak, Prezid i Rupa, i to dva državljana Bosne i Hercegovine, šest državljana Njemačke i sedam državljana Švicarske  na izlazu iz Republike Hrvatske koji su prijavili tranzit kroz RH, ali nisu izašli u roku od 12 sati već su se zadržali izvan određenog roka.
Osim tih stranaca, na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa zatečena su još dva državljana Italije, kao i jedan Švicarske te šest Nijemaca, ali i jedna hrvatska državljanka koji su prekršili određenu im mjeru i napustili mjesto samoizolacije .

Uz njih evidentirani su i građani koji su u vrijeme samoizolacije pristupili u policijske postaje, i to dvoje Talijana u Policijsku postaju Mali Lošinj s ispostavom Cres, te po jedan hrvatski državljanin u Policijsku postaju Opatija i Policijsku upravu u Rijeci poradi rješavanja upravnih poslova. Pored njih policijski službenici su zatekli na području grada Rijeke u prometu još dva građana izvan mjesta samoizolacije, kao i u Cresu te na području Vinodolske općine.
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o izmjeni i dopunama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti prema kojemu je predviđena novčana kazna u iznosu od osam do 15 tisuća kuna, izdan im je prekršajni nalog.

55555
MarketingZlatko Komadina

Zadnje novosti

To Top