MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja
Opatija

Uključite se u Creative Tourism Lab

IDEJA
foto: Grad Opatija

Besplatni program “Creative Tourism Lab Opatija – program inkubacije”

Grad Opatija poziva sve zainteresirane mlade i poduzetnike da se prijave na program radionica pod nazivom “Creative Tourism Lab Opatija – program inkubacije” koji se provodi u organizaciji Silos Group d.o.o. i u partnerstvu s Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, a pod pokroviteljstvom Grada.

Ovim se radionicama nastavljaju aktivnosti Grada Opatije u pripremi pokretanja budućeg Start-up inkubatora za kreativne turističke inovacije koji će biti smješten u Villi Antonio.

Zamjenik gradonačelnika dr.sc. Emil Priskić istaknuo je kako je Grad Opatija nositelj projekta start up inkubatora za kreativni turizam u sklopu Urbane Aglomeracije Rijeka za koji je određen iznos od oko 2 milijuna kuna, uz 85% sufinanciranja od strane EU. Glavni cilj projekta je stvaranje progresivne i poticajne platforme za formiranje novih ideja i projekata radi stvaranja poticajne klime za pozicioniranje Opatije kao centra inovacija, kreativnosti novih projekata u području turizma.

Radionice „ Da se mene pita“ održane u svibnju prošle godine, kojima smo i započeli cijeli projekt, pokazale su se iznimno kvalitetnima, čemu mogu posvjedočiti jer sam i sama sudjelovala u njima, istaknula je Sara Sušanj, zamjenica predsjednika Savjeta mladih Grada Opatije. Ona smatra da mladi imaju mnoge kreativne ideje kao i rješenja, kao i da je vrlo bitno stvoriti potrebnu klimu za razvoj poduzetništva u Opatiji.

Iznimno je važno stvarati klimu u kojoj mladi nisu pasivni te shvaćaju da i sami mogu nešto napraviti u svojoj zajednici, rekao je u ime organizatora edukacija Silos grupe d.o.o. Mateo Stupičić.

Marketing

Radionice, koje će se od 4. travnja do 17. svibnja održavati u Vili Antonio u poslijepodnevnim satima, vodit će mnogi poznati i priznati stručnjaci poput Vanje Andrića, Vedrana Blagusa, Deana Cimere, Nele Dunato, Gorana Čandrlića, Martine Vasilj i Edija Budimilića.Creative Tourism Lab

Program, koji je za korisnike besplatan, namijenjen je prije svega mladim Opatijcima, ali i svim ostalim osobama koje imaju kreativne i poduzetničke sklonosti vezane za turizam.Cilj radionica je pružanje potpore mladim poduzetnicima s kreativnim i inovativnim idejama u području turizma u procesu razvoja i inkubacije ideje.Po uspješnom završetku programa, za polaznike s najboljim idejama po ocjeni mentora i stručnog žirija predviđena je i novčana nagrada u iznosu od 3000,00 HRK za prvo, 2000,00 HRK za drugo i 1000,00 HRK za treće mjesto.

Prijave su otvorene do ponedjeljka 25.03.2019. u 12.00 sati. Broj mjesta je ograničen. Prednost kod prijave dobivaju timovi i oni koji mogu prisustvovati na svim radionicama.Prijaviti se možete na http://www.opatija.hr/hr/ctl
Dodatne informacije možete saznati na Facebook stranici, te mailom na ctl@opatija.hr

Na razvojnim i inovativnim projektima se neprestano radi, tako sutra zamjenik gradonačelnika Priskić i predstavnici Silos grupe idu u radni posjet poznatoj slovenskoj agenciji ABC accelerator, u suradnji s kojom opatijski projekt dobiva i međunarodnu dimenziju, a cilj je pozicioniranje Opatije na europskoj karti inovacija i primjene modernih tehnologija u razvoju poduzetništva.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top