MarketingMariner keramika
Vijesti

Uhićen Fikret Abdić

2c4b6f28-9e0b-4be5-a413-28538dc5ad53

Fikret Abdić je priveden nakon što je za njim Interpol raspisao međunarodnu tjeralicu, potvrđeno je od strane njegove obitelji.

Nakon kaznene obrade u policiji Abdić će biti predan Sudu BiH, koji treba odlučiti jesu li ispunjeni uvjeti za njegovo izručenje Hrvatskoj, čije državljanstvo ima.

Tjeralica za Abdićem raspisana je nakon što je Vrhovni sud Hrvatske u prosincu 2019. godine prihvatio žalbu DORH-a i ukinuo presudu Županijskog suda u Rijeci prema kojoj je Abdić bio oslobođen optužbi za počinjenje kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti. Fikret Abdić i njegov sin Ervin Abdić terete se za kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti te pomaganje u zloporabi položaja i ovlasti i omogućavanje drugome stjecanja protupravne imovinske koristi.

Fikreta Abdića tereti se da je 2001. fiktivno posudio Agrokomercu 600 tisuća kuna, a zatim je, budući da novac nije vraćen, preuzeo nekretninu firme – vilu u Voloskom vrijednu 1.9 milijuna kuna. Također ga se tereti da je 2005. opunomoćio sina, iako to nije smio jer više nije bio direktor jedne od Agrokomercovih tvrtki, da potpiše ugovor o kreditu sa založnim pravom na četiri građevine i dvorište u riječkoj četvrti Kozali.

Abdić je 2002. godine na Županijskome sudu u Karlovcu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina u Bosanskoj Krajini, a 2005. hrvatski Vrhovni sud mu je smanjio kaznu na 15 godina.

MarketingMariner keramika

Po izdržanoj kazni otišao je u BiH i tamo se ponovo politički angažirao, pobijedivši na izborima za načelnika Velike Kladuše.

Izvor: Index

55555
MarketingMALONOGOMETNA IGRAONICA

Zadnje novosti

To Top