MarketingMNK Gorovo
Vijesti

Ugostiteljima više nije ograničeno radno vrijeme

81544151_3350098931728295_5690074666329178112_o

Hrvatski zavod za javno zdravstvo ovog je tjedna donio nešto blaže preporuke za rad kafića, restorana i svih ostalih ugostiteljskih objekata. Najvažnija promjena je da više nije ograničeno radno vrijeme, a među prvima koji će tu priliku iskoristiti spada Karolina bar u Rijeci

Najavili su kako će ovog vikenda imati radno vrijeme do 3 sata ujutro. U petak, 22. svibnja, najavili su nastup Extra Robija i Prce, a subotnju večer posjetitelji Karoline provest će uz nastupe Daniela Benija i Damjana Brnića. Napominju kako je broj gostiju ograničen.

Iako će kafići i restorani sad moći raditi i dulje od 23 sata, razmak između susjednih stolova i dalje mora biti najmanje metar i pol. Ostala epidemiološka pravila, poput obavezne dezinfekcije ruku i stolova također i dalje ostaju. Zadržavanje na šanku nije moguće, osim prilikom naručivanja, kada se ponovo mora držati propisani razmak.

U objektima se stolovi do dolaska gostiju drže praznima, a pribor se servira kada gosti sjednu.

Preporučuje se jelovnike istaknuti na ulazu ili drugom vidljivom mjestu na odgovarajući način u plastificiranom obliku, odnosno preporučuje se ukloniti klasične oblike jelovnika. Moguće je posjetiteljima dati usmenu preporuku ili na koji drugi prihvatljivi način iskazati ponudu hrane i pića.

Marketing

Stolovi moraju međusobno biti udaljeni 1,5 m. Sljedeći posjetitelj ili skupina posjetitelja može ući tek kad prethodna skupina posjetitelja napusti prostor. Fizički razmak između pojedinih grupa posjetitelja mora biti najmanje 1,5 m. Za stolovima mogu sjediti organizirane skupine gostiju pri čemu među pojedinim skupinama gostiju u objektu razmak mora biti najmanje 1,5 m.

U ugostiteljskom objektu mogu naručiti obrok ili napitak koji će uzeti sa sobom i konzumirati na terasi, odnosno na otvorenome. Za šankom je moguće naručiti i preuzeti hranu ili napitak bez zadržavanja. Također, moguće je posluživanje stajaćih gostiju ako se drže fizičkog razmaka, s visokim stolovima i bez njih, uz konzumaciju iz ruke.

Potrebno je smanjiti miješanje zaposlenika na način da se određenom zaposleniku odredi točno određeni broj stolova.

55555
MarketingMNK Gorovo

Zadnje novosti

To Top