MarketingMariner keramika
Opatija

Udruga Žmergo nastavlja program OKiZA

OTVORENE PRIJAVE ! (1)

Udruga Žmergo poziva umjetnike, kreativce i zainteresiranu javnost na prijavu projekata u kulturi u sklopu programa OKiZA (Opatijska kultura i zeleni aktivizam)

Udruga Žmergo poziva umjetnike, kreativce i zainteresiranu javnost na prijavu projekata u kulturi u sklopu programa OKiZA (Opatijska kultura i zeleni aktivizam). Program OKiZA nastavlja se kao uspješan program iniciran kroz opatijsko susjedstvo programskog pravca 27 susjedstava, u okviru projekta Rijeka 2020 – “Europska prijestolnica kulture“, čiji je nositelj bila Udruga Žmergo.

Osmišljen kao impuls razvoju kreativnih sadržaja u kulturi na području Opatije, program otvara mogućnost i pruža podršku umjetnicima da utječu na kvalitativne promjene u društvu u području očuvanja okoliša i “zero waste” koncepta u turizmu.

Središte programa je natječaj za kreativna te inovativna rješenja umjetnika i kreativaca s ciljem stvaranja platforme za višestruku razmjenu ideja te poticanje održivog i kulturnog razvoja Opatije putem razvoja kreativne industrije, kojom se utječe na poboljšanje kvalitete života u lokalnoj zajednici.

Nakon zaprimljenih online prijava, stručni žiri će odabrati 10 kreativnih projekata koje će njihovi autori predstaviti zainteresiranoj javnosti putem kratkih, 5-minutnih interaktivnih i multimedijalnih prezentacija na javnom događaju u Centru Gervais u Opatiji, 11. studenog 2021. godine.

Projekt kojeg žiri i prisutna publika prepozna kao najkvalitetniji i najkorisniji za zajednicu, osvojit će financijsku podršku u vrijednosti od 10.000 kn (bruto) kako bi se isti realizirao na području Opatije, najkasnije do lipnja 2022. godine. Ove godine, Žmergov lokalni info-centar za mlade (ŽLICA) podržat će najzanimljiviji projekt mlade osobe u dobi od 18 do 30 godini s 5.000 kn (brutto).

MarketingMariner keramika

Ukoliko pobjednik natječaja bude mlada osoba, nagradni fond se uvećava za taj iznos te iznosi 15.000 kn. Natječaj je otvoren za prijave do 06. studenog 2021. (do 23:59 sati). Na natječaj se mogu prijaviti fizičke osobe (minimalna dobna granica jest navršenih 18 godina) i pravne osobe (udruga, umjetnička organizacija, poduzeće i sl.). Prijavitelji ne moraju imati sjedište ili prebivalište na području Opatije.

Natječajna dokumentacija se nalazi na webu Udruge Žmergo, a sastoji od ovog Poziva na natječaj i Pravila natječaja, a izravna poveznica na online obrazac prijave se nalazi ovdje. Eventualna pitanja u vezi natječaja i upite slati na kultura@zmergo.hr. Pratite natječaj, projekt i aktivnosti vezane uz OKiZA-u na WEB / FACEBOOK.

1 PRAVILA natjecaja OKiZA 2021

OTVORENE PRIJAVE ! (1)

55555
Marketing

Zadnje novosti

To Top