MarketingMariner keramika
Kultura

Udruga Corona Laurea iz Lovrana po drugi put organizira festival “Dani rane glazbe”

Laurea

U nedjelju, 11. listpada 2020. u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Rijeci održao se u sklopu festivala 2. Dani rane glazbe koncert Ansambla MINSTREL  iz Zagreba.

Minstrel se predstavio s vrlo dopadljivim i prozračnim programom hrvatskih i talijanskih renesansnih i ranobaroknih skladatelja. Na baroknim violinama vrlo su skladno izvodili sopranske dionice Ivan Jakšeković i Lada Magdalenić Morpurgo. Solističke pjevačke dionice madrigala nadahnuto su otpjevali tenori Goran Grčić i Nenad Kosak, dopunjavajući glazbeni slog na raznim udaraljkaškim instrumentima poput tambourina i kastanjeta. Čembalistica ansambla, Sandra Munić pokazala je svoje umijeće i na sopran violi da gamba, uz kolegicu Leu Sušanj Lujo na tenorskoj violi da gamba koja je također u multiinstrumentalnoj maniri ondašnjih ‘minstrela’ zapjevala jednu dionicu iz Vranjaninovog madrigala Tutto el mondo. Teorbu i baroknu gitaru majstorski je svirao Izidor Erazem Grafenauer naglašavajući i podupirući razne ugođaje kompozicija. Ansambl je zvučao skladno i uigrano, donoseći autentični zvuk rane glazbe u akustični ambijent riječke Vele Crikve. Publika je vrlo toplim aplauzom izmamila i dodatak i potvrdila svoj apetit za ovakve jedinstvene glazbene događaje u našem gradu.

Festival se nastavlja sljedeću nedjelju, 18. listopada 2020. u 19.00sati, kada će koncert održati Trio Corrente u sastavu Metod Sironić, barokna flauta, Lea Sušanj Lujo, viola da gamba i Jelena Tihomirović, čembalo. Na programu koncerta pod nazivom „Po francuskom ukusu“ su djela Couperina, Rameau, Blaveta i Hotteterrea, francuskih skladatelja koji imali su važnu ulogu u pariškom, a time i europskom glazbenom životu od doba Luja XIV. sve do pred kraj vladavine bourbonske dinastije.

 

Ulaz na koncerte je slobodan.

MarketingMariner keramika

Festival se održava uz potporu Odjela za kulturu Grada Rijeke.

Organizator festivala je Udruga Corona Laurea Lovran.

 

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top