MarketingMariner keramika
Opatija

Učenici posjetili Prokulicu, dućan organske hrane

žmergo
foto: žmergo.hr

Učenici Prve riječke hrvatske gimnazije u pratnji svoje mentorice Helene de Karina, posjetili su u ponedjeljak, 26. studenog Prokulicu, mali, opatijski, lokalni dućan organske i ekološke hrane sa što lokalnijim proizvođačima.

Ovaj studijski posjet primjeru dobre prakse održivog poslovanja jedan je od niza organiziranih i provedenih u sklopu Žmergovog projekta Tanjur pun dobrote, a kojim se nastoji osnažiti mlade za usvajanje održivih životnih stilova, odgovorno ponašanje prema okolišu, inovacije te motivira ti ih na poduzetničke korake u duhu održivog razvoja u svojim budućim profesionalnim životima.

Skupina mladih imala je prilike na licu mjesta istražiti zanimljivu ponudu ovog malog, osebujnog dućana, čuti priču mlade poduzetnice i vlasnice Andreje Ratković i zašto je ekološki uzgoj hrane važan te inspirirati se povezanosti s gotovo cijelom lokalnom zajednicom koju je potaknuo ovaj dućan, umrežavajući se s lokalnim poduzetnicima, primarno ugostiteljima, zatim školom te lokalnim stanovnicima koji podupiru Andrejin poduzetnički put, prepoznajući u njemu dobrobit koju donosi svima u zajednici, ali i šire.

MarketingMariner keramika

Učenici su imali priliku i kušati neke specifične proizvode, koje nisu prije imali prilike probati te su uspostavili suradnju za njihove sljedeće akcije – promociju školskog časopisa Kult koja će se održati 13. prosinca 2018.. U njemu donose istraživanje o Zero waste konceptu u Rijeci i okolici, a uz koji će dijeliti Zero waste fanzin koji je rezultat njihove učeničke akcije u sklopu projekta Tanjur pun dobrote, a koji se provodi uz financijsku podršku Primorsko-goranske županije za provedbu programa /projekata iz područja socijalne skrbi i skrbi o mladima u 2018. godini.

55555
MarketingNovax"

Zadnje novosti

To Top