MarketingMariner keramika
Vijesti

U zdravom tijelu zdravi zub-Europski dan oralnog zdravlja

četkice-za-zube-higijena-pranje-zubi
foto: Radio Dalmacija

„U zdravom tijelu zdravi zub” – 18. rujna NZZJZ PGŽ obilježava Europski dan oralnog zdravlja i Europski tjedan mobilnosti

U subotu, 18. rujna, od 10:00 do 12:00 sati u parku Mlaka, Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u sklopu nacionalnog programa Živjeti zdravo-Volonteri u parku, obilježit će Europski dan oralnog zdravlja (12.09.) i Europski tjedan mobilnosti (16.9.-22.9.). Akcija će se održati u suradnji s Poliklinikom Delić i Udrugom DiP s ciljem poticanja i promocije oralnog zdravlja, ali i dobrobiti kretanja, a usmjerena je djeci i mladima s poteškoćama u razvoju, odnosno korisnicima Udruge DiP, koja od ranije kroz program RIUW 2020 promovira i primjenjuje nordijsko hodanje te će isto povezati s promicanjem oralnog zdravlja.

četkice-za-zube-higijena-pranje-zubi

Grupa od dvadesetak članova Udruge DiP šetat će parkom prateći markacije te tražeći oznake gdje će se nalaziti skriveni predmet kojeg će morati pronaći, ali i pogoditi tko je skriveni gost i o čemu će govoriti. Skriveni predmeti bit će povezani s očuvanjem oralnog zdravlja, a tajni gost je Ivan Delić, dr.med.dent iz Poliklinike Delić. Na svakom označenom mjestu stomatolog će govoriti o svakom pojedinom skrivenom predmetu te kroz razvijanje priče objasniti kako i zašto čuvati oralno zdravlje.

MarketingMariner keramika

Ova akcija u suradnji s Udrugom DiP i Poliklinikom Delić dio je sustavnih napora NZZJZ PGŽ u promociji oralnog zdravlja, koji se redovito provode od 2008. godine. Zadaća ovog programa, ali i ostalih programa NZZJZ PGŽ je prevencija bolesti i unaprjeđenje zdravlja stanovnika naše Županije i podizanje svjesnosti o praktičnim koracima u njegovom očuvanju.

55555
MarketingMarinerGMB OPATIJA

Zadnje novosti

To Top