Marketing
Opatija

U Veprincu proslavljena Markova

markova veprinac
foto: grad opatija/n. turina

Bogatim programom za sve generacije u Veprincu je proslavljena Markova, blagdan zaštitnika mjesta svetog Marka

Posjetitelji su se mogli vratiti u srednji vijek i uživati u atraktivnim kostimima sudionika manifestacije Srednjovjekovni Veprinac koji su svečanim mimohodom vitezova dočarali davno vrijeme. Gosti su mogli isprobati streličarstvo i u srednjovjekovnom kampu kušati srednjovjekovna jela dok su za najmlađe organizirane dječje igraonice i vožnje na vrtuljku.

Održan je i prvi Žbravada fest, na kojem se ocjenjivala najbolja žbravada. Organiziran je Mići samanj OPG-ova, a u poslijepodnevnim satima mališani Dječjeg vrtića i Područne škole Veprinac imali su priredbu, u suradnji sa zborom Maestral i Zborom Drenova.

Dramska sekcija udruge „Domoljub 1909“ i Zbor „Štorija“ iz Rukavca organizirali su prikazivanje predstave „Kanat na vetre“.

Posjetitelji su mogli poslušati “Trieštinka show” Vanesse Jakec, a na Tancu pod ložun pridružili su joj se i sastav Laky Luna.

MarketingMNK Gorovo

Osim Kulturnog društva Leprinac, glavnog organizatora, ova manifestacija održala se pod pokroviteljstvom Grada Opatije a suorganizatori Srednjovjekovnog Veprinca bili su Udruga za promicanje kreativnosti Merlin i gosti Udruga Ordo Sancti Viti Rijeka, Srednjeveško društvo „Red kraljevega Orla“ iz Slovenije, Nova Compania Vis Fierri iz Trsta, Italija, Viridi Hedera iz slovenske Ribnice te kuhar Rihard Baša iz Bistrice.

Iako travanjsko varljivo vrijeme nije dozvolilo bezbrižno održavanje ove manifestacije, organizatori su doskočili kiši postavivši šatore nalik onima iz srednjeg vijeka te tako ipak osigurali zaklon od kiše.

55555

Zadnje novosti

To Top