MarketingMuzej turizma
Vijesti

U Thalassotherapiji Opatija otvoren sekundarni Covid centar

Thalasso

Thalassotherapija Opatija od jučer je ponovno sekundarni Covid centar za smještaj pacijenata na oporavku. Prema riječima ravnatelja Viktora Peršića, na raspolaganju su 34 postelje te cijeli tim na čelu s četiri liječnika. Istaknuo je kako u Thalassotherapiju dolaze pacijenti koji više nisu infektivni, ali  zbog težine kliničke slike zahtijevaju akutno liječenje. “Trenutno je  kod nas na smještaju 8 pacijenata. Apeliram na ljude da čuvajući sebe čuvaju i druge, cijepe se kad im se ukaže prilika, kad dođu na red“,  rekao je Peršić.

Suradnja Thalassotherapije Opatija i KBC-a Rijeka rezultat je ranijih promišljanja i komunikacije Stožera CZ PGŽ o važnosti osiguranja dodatnih smještajnih kapaciteta radi smanjenja pritiska na KBC Rijeka.

covid-korona-krevet

Ravnatelj KBC Rijeka Alen Ružić rekao je kako je situacija radi pritiska Covid bolesnika, ali i svih ostalih bolesnika koji dolaze u KBC Rijeka, vrlo ozbiljna i pritisak je vrlo velik. „Danas je u KBC 184 bolesnika što predstavlja u apsolutnom broju određeno smanjenje u odnosu na jučer. Od 184 pacijenata  broj onih koji trebaju intenzivnu skrb je 32 što je za tri  više nego jučer. To dodatno potvrđuje težinu situacije i opravdanost suradnje uspostavljene s Thalassotherapijom. Na respiratoru je 17 pacijenata i jučer je, nažalost, preminulo 5 bolesnika“, rekao je Ružić te zaključio: „Koliko god da nam je teško, pokazali smo da zajedničkim snagama i znanjem  možemo učiniti puno kako bi imali stabilan sustav na razini cijele županije.“

Ravnatelj NZZJZ PGŽ Vladimir Mićović rekao je da se nastavlja zahtjevna i teška epidemiološka situacija u Primorsko-goranskoj županiji, danas s 428 novooboljele osobe, dok je 113 osoba ozdravilo. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1264 uzoraka. Udio pozitivnih osoba unutar broja laboratorijski obrađenih testova iznosi 33,9 posto, što je na razini prošlih tjedana. Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ je 3054.

MarketingMuzej turizma

Thalasso

Glavni epidemiolog Dobrica Rončević je rekao kako je ova situacija nastavak negativnog trenda koji govori da smo, kako se čini, na vrhuncu ovog epidemijskog vala te kako će vjerojatno postojati potreba da se dodatno mjere pojačaju o čemu će Stožer CZ PGŽ raspravljati u petak. „Predložit ćemo stoga zatvaranje svih ugostiteljskih objekata, s tim da im ostaje mogućnost dostave, zatim trgovačkih centara, osim neophodnih trgovina za svakodnevni život (hranom i higijenskim potrepštinama), škole će vjerojatno ostati na online nastavi. Nadamo se da će takvo zatvaranje kratko trajati, odnosno predložit ćemo zatvaranje na svega tjedan dana, pa ako dođe do smirivanja brojki možemo razmišljati o obustavi. Svjesni smo posljedica zatvaranja, kao i posljedica prevelikog broja oboljelih u bolničkom sustavu. Moramo biti svjesni da su to neophodne mjere jer je ovo udar na zdravstveni standard našeg stanovništva, također smo na pragu nove turističke sezone te se moramo epidemiološki kvalificirati među konkurencijom drugih turističkih zemalja. Moramo smanjiti taj epidemijski val jer ćemo imati veliki problem na turističkom tržištu“ rekao je Rončević.

55555
MarketingCreative Weddings - videosnimanje i fotografiranje vjenčanja

Zadnje novosti

To Top